Geocachers on Tour

Always on the road

Onze geocache bestemmingen

België

2015   2016   2017
2018   2019   2020

Duitsland

2015   2016   2017
2018   2019   2020

Frankrijk

2015   2016   2017
2018   2019   2020

Een weetje over onze nickname

The Power of Three

Power of Three

Onze nickname bij het geocachen is The Power of Three. Beetje vreemd natuurlijk als je weet dat we maar met twee op stap zijn. Hoe is die naam dan ontstaan ? Heel in het begin is onze dochter een paar keer mee geweest. Zij liet zich voor de nickname inspireren door de drie lieve heksen van Charmed : The Power of Three. De naam was een feit maar onze dochter gaat al lang niet meer mee op stap. Ze houdt van wandelen in de natuur maar zonder op zoek te gaan naar die vreemde doosjes. Vandaag is The Power of Three Solange en Suzette, vergezeld door onze onmisbare Garmin GPS die ons naar alle geoaches leidt.

Een smiley op de kaart

Gevonden (Found) of niet gevonden (DNF)
Bij elke cache die je vindt en logt krijg je een smiley op de geocacherskaart. Wanneer de geocache er later niet meer is (het gebeurt dat een cache of zelfs een hele cachetoer gearchiveerd wordt om diverse redenen) dan verdwijnt de smiley ook van de kaart. In je eigen statistieken is de cache nog wel zichtbaar.

Welke GPS gebruiken we

Waarom is een goede GPS belangrijk bij het geocachen

Welke GPS systemen gebruiken we

Een goede GPS is onmisbaar bij het zoeken naar geocaches. Je kan uiteraard ook met een smartphone op stap maar na een tijd ga je merken dat een gespecialiseerde GPS meer mogelijkheden biedt en vooral juister aanwijst waar je de cache moet zoeken (al laat elke GPS het wel eens afweten qua juistheid). Wij zijn begonnen met onze iphone (vind ik persoonlijk heel fragile...als je dat laat vallen is het meestal kapot) en na een paar maanden overgeschakeld op een Garmin oregon 600. Sinds kort hebben we die ingeruild tegen een Garmin oregon 700 omwille van het 'live cachen'. Met deze laatste kan je ook onderweg via bluetooth of wifi nog caches inladen en dat kan handig zijn als je ergens passeert waar je niets had ingepland. Onze GPS is dus de trouwe metgezel die ons begeleidt op onze geocache-avonturen.