Geocachers on Tour

Duitsland - 2016

Maart 2016
Welschbillig

Een klein dorpje, niet zo heel ver van onze thuishaven dus makkelijk te doen als je niet de hele dag tijd hebt.

We beginnen met een cache beneden in het dorp :
Altes Burgtor

Daarna even heel stijl naar boven voor het Geiderkreuz maar dat is de moeite. Je hebt van daaruit een hele mooie kijk naar beneden.

Iets verderop nabij Helenenberg kan je nog een de oude zwembad cache meepikken.

April 2016
Bitburg - Masholder - Wintersdorf

Een heel kort tripje vandaag en dat doen we in Bitburg met twee Mariengrotten.
De eerste bevindt zich in Masholder en de andere iets verderop oostwaarts net voorbij Bitburg

Mariengrotte Masholder

Mariengrotte Bitburg

Iets later in de maand gaan we langs Wintersdorf voor een kort leuk reeksje  Was ist das dat bestaat uit 5 stuks maar de allerbeste in die buurt is voor ons Es war einmal reloaded. Hier zijn we twee keer terug geweest en hadden we zowat alle stenen en struikgewassen en paaltjes omgedraaid, doorgekeken en honderd keer bestudeerd….maar dan bleek de cache ergens te liggen….waar ? … ja… eens je de methode kent is het niet moeilijk meer maar voor ons was het in 2016 de eerste keer en dat heeft ons veel gegrom, zweet et tranen gekost. De pret is dan natuurlijk des te groter als je’m eindelijk vindt 🙂

Mei 2016
Kimmlingen - Sulm

In Kimmlingen lagen een paar zeer mooie en creatieve geocache tours. Vandaag blijft er nog eentje over. Maar zeker de moeite om te doen !

Russische roulette 2

Op een avond na het werk nog even naar Sulm gereden. Picknick bij en onze Garmin op zak…meer was er niet nodig om een mooie lentewandeling te maken en de nodige caches te vinden 🙂

Um Sulm

Ik heb even gecontroleerd en blijkbaar is het toertje van 9 niet meer volledig…Spijtig…Misschien zal de owner het later weer vervolledigen.

Juli 2016
Daun - Wittlich
Nennig-Nittel

In juli stationeren we onze cache mobiel in Wittlich en we nemen daar een bus naar Daun. De fietsen kunnen mee en vanuit Wittlich fietsen we terug naar Daun. Een heerlijke dag met leuke caches langs een mooi fietspad (De Maare-Mosel Radweg). De bus die ook fietsen meeneemt rijdt niet elke dag (op internet zijn de dagen en uren te vinden) en het beste kan je op voorhand een ticket kopen.

Er liggen een heleboel caches op deze fietsroute waarvan oa de MMR reeks.

Later deze maand een fietstochtje tussen Nennig en Nittel. Leuke toertje langs de Mosel maar veel caches liggen er vandaag niet meer. Iets hogerop ligt vandaag de  Moselsteig maar die komt later aan bod.

September 2016
Burg Rittersdorf

Een tradi aan Burg Rittersdorf. Heel mooie plaats iets boven Bitburg. Een oase van rust (althans toen wij er waren). Want het kasteel bevat een restaurant en feestjes kan je er ook organiseren…Op die momenten is de rust waarschijnlijk ver te zoeken 🙂

Maar echt de moeite om even langs te rijden.

November 2016
Irrel

We blijven in de buurt van ons huisje en rijden naar Irrel voor een mooie wandeling in de bossen. De rotsen … ik wandelde ze al met mijn ouders en grootouders toen we als toeristen naar de streek kwamen…Maar ze blijven boeien…Het zijn indrukwekkende massa’s.

We lopen vandaag de tour Verbrechterjagd um Irrel.