Geocachers on Tour

Luxemburg - 2022

Februari 2022
Bourglinster

Als we terug thuis zijn van Spanje is het even wennen aan het klimaat maar op een mooie zondag stappen we richting Bourglinster voor twee labcaches.
Rondrëm d’Buerg en An der Buerg.
De eerste hebben we een beetje onderschat. Op de kaart lijken ze allemaal dicht bij elkaar te liggen (vogelvlucht) maar niets is minder waar. Het hele parcours is klimmen en dalen en je komt dikwijls voorbij dezelfde punten. Twee waypoints kan je enkel bereiken via een lange omweg. Bij de laatste stonden we op het punt om op te geven omdat we geen weg konden vinden die naar het laatste doel ging. Een laatste ingeving bracht ons bij de juiste plaats…We vonden deze moeilijk zonder meerwaarde te bieden aan de toer. 
De tweede ging een pak vlotter. Deze lagen meer in volgorde en klimmen en dalen was ook van de partij maar de 5 waypoints konden veel sneller gevonden worden.
Het kasteel was voor ons geen verrassing meer. We zijn hier in het verleden al meermaals geweest. Voor diegenen die het nog niet zagen : doen ! Het dorp en kasteel hebben iets sprookachtigs.

Februari 2022
Ettelbruck en omgeving

Het is koud en het waait hard maar vooraleer storm Eunice echt over het land raast willen we vandaag nog even gaan stappen en labcachen en daarvoor rijden we naar Ettelbruck.
Onze eerste labcache ligt in Erpeldange en begint bij het kasteel. Geen moeilijke vragen en geen moeilijk parcours. Leuke en rustige gemeente en het blijkt ook het enige dorp te zijn waar de grens tussen Eisleck en Guttland in de bebouwde kom valt wat ze aangeven met een bord. Dat klopt, want ik heb het nog nergens anders een grensbord gezien tussen de verschillende Luxemburgse regio’s.
Onze volgende labcache bevindt zich in Ettelbruck waar Generaal Patton zijn herdenkingsplaats heeft gekregen. 5 makkelijke vragen waarvoor je je zelfs niet echt dient te verplaatsen. Ze liggen allemaal binnen een loopafstand van 100m.
Dan gaat het verder naar de Open Air Galerie Ettelbréck. Een leuk initiatief onder de N-15 brug in de stad. In augustus 2021 hebben 15 kunstenaars zich mogen uitleven op brugpijlers en er zitten een aantal mooie tussen.
En vervolgens gaan we richting Kalléksuewen, een heel mooi gebied wat vandaag geliefd is bij jong en oud. Je ziet er ouders met kinderen, je ziet er mensen die joggen, je ziet er wandelaars. Het gebied is heel uitgestrekt en het is zeer mooie verzorgd. Een oase van rust, gecombineerd met geschiedenis in de hoogte boven Ettelbruck. Ook hier de vragen makkelijk kunnen oplossen en dan wordt het tijd om ons op te warmen in de auto. Onze bevrozen handen laten weten dat de lente nog lang niet in aantocht is. Als we naar huis rijden pakken we nog vlug eentje mee in Ingeldorf en dan gaat het richting Bollendorf. Een warme douche en een lekkere martini staan op het programma 🙂