Geocachers on Tour

Luxemburg - 2018

Januari 2018
Bissen

Een mooie winterdag nodigt uit om te geocachen. Even op de kaart gekeken waar we in de buurt nog iets leuks kunnen doen en dan vallen we op een toer tussen Vichten en Bissen. 16 caches en een bonus.

Cachertraining 01

Diezelfde namiddag doen we ook nog een kleine reeks Tour de Luxembourg. Dit rondje bestaat uit 8 caches en een bonus.

TDL Frank Schleck

Februari
Dudelange - Siebenaler

In Februari doen we twee keer een wandeling in Luxemburg. Eentje in Dudelange en eentje in Siebenaler. Het rondje van Dudelange is ondertussen al terug verdwenen maar die van Siebenaler ligt er nog altijd 🙂
Het is een rondje van2 multi’s, 8 tradi’s en 1 bonus. Was een heel leuke wandeling om te doen (mooie sneeuwlandschappen ook) maar het vinden was iets moeilijker. De sneeuw bemoeilijkt uiteraard het zoeken…Maar ach, dat kon de pret niet drukken…het overgrote deel hebben we gevonden en een hele leuke originele bonus !

7aler 1

Maart 2018
Betzdorf - Berg

Op wandel tussen Betzdorf en Berg en het is genieten van een mooie voorjaarszon met natuurlijk ook de nodige geocaches zoals onder andere : 

Grottewee

Bei Betzder

Mach eng Paul

Juli 2018
Bollendorf - Wasserbillig

In Juli fietsen we van Bollendorf naar Wasserbillig. Het is echt een mooie dag om er op uit te trekken maar dat doen we niet zonder dat we vooraf gezien hebben waar we enkele caches kunnen meepikken 🙂 Heen nemen we het fietspad aan de Luxemburgse zijde en om terug te komen fietsen we langs de Duitse kant van de Sûre.

Er liggen er heel wat, her en der verspreid, maar éen van onze favorieten blijft Pegel Rosport. Gemakkelijk en toch moeilijk…’t ja…we hadden de juiste plek en toch weer niet…:-)
Pegel Rosport

Juli 2018
Steinsel

Warme zomerdag, geocache outfit bovengehaald (alhoewel we die niet echt moeten ‘boven’halen…ligt altijd klaar) en vertrokken richting Steinsel. Heel mooie wandeling waar de twee rondjes gecombineerd hebben. De eerste is Steinsel en de tweede is When apples meet Romans. We kunnen ze allemaal vinden en dat brengt tegen de avond heel wat smileys op de kaart 🙂

November 2018
Niederdonven - Dreiborn

De laatste trip die we dit jaar in Luxemburg wandelen is tussen Niederdonven en Dreiborn. Een toffe wandeling met 27 caches maar we profiteren ook om in de hoogte te gaan met mooie panoramische uitzichten en daar ook wat caches mee te pikken.

Tabernae’s Ab Durch den Wald

Wormer Köppchen