Geocachers on Tour

Frankrijk - 2024

Februari 2024

Vooraleer we onze grote reis naar Spanje beginnen stoppen we nog enkele keren in Frankrijk om een aantal geocaching trails te doen met de fiets. Afhankelijk van het weer gaan we hier meer of minder geocachen. We hebben niet echt een planning dus we go with the flow.

12 tot 14 februari 2024
Saint Vulbas

In Saint Vulbas zijn we gestopt om een aantal geocaches te doen. We beginnen in het dorp zelf met een labcache en een paar tradi’s. Leuk om na twee maanden thuis zijn eindelijk terug in de buitenlucht te kunnen zijn en op zoek te gaan naar doosjes. Ik heb een verkoudheid die er zit aan te komen maar de frisse wind die op mijn gezicht blaast en de fysieke inspanning op de fiets maakt van mij een gelukkig mens.
De labcache ‘Saint Vulbas au fil du temps’ is vlot te fietsen en geen moeilijke vragen. We vullen de namiddag aan met nog een aantal tradi’s in het dorp zelf.
Een dag later fietsen we richting Via Rhona waar we een aantal caches van deze reeks meepikken en belanden we in het dorp La Balme les Grottes waar we ook nog een aantal tradi’s kunnen loggen.
We blijven hier niet langer want morgen staat Trept op het programma. Dat ligt slechts 30 km verder maar daar wacht een Voie Verte met een 60 caches 🙂

14 tot 17 februari 2024
Trept (Crémieu & Arandon)

In Trept stoppen we drie dagen met de camper om een geocache trail te doen op de Voie Verte. Hij begint in Crémieu, loopt over Trept en gaat in Oostelijke richting verder naar Arandon. Heerlijk om te fietsen en leuke caches. De meeste zijn petlings maar af en toe heeft de owner toch een poging gedaan om iets ‘extra’ te doen. Eentje was op onze leeftijd zelfs niet evident om te pakken maar met wat ‘ouderdomsmoed’ is het toch gelukt 🙂
De hele route loopt over het oude treintraject Crémieu – Arandon en de oude foto’s alleen al die de owner post op zijn pagina zijn de moeite waard. De toer Voie Verte telt 57 caches. Op eentje na hebben we ze allemaal gevonden 🙂
Van hieruit kan je verder naar boven fietsen langs de Via Rhona waar nog vele leuke caches op zich laten wachten. Helaas hebben we hier maar een 10-tal kunnen doen. De afstand tussen Trept en de Via Rhona wordt anders te groot. We hebben nog een camperplaats of camping gezocht in de buurt om ook deze caches nog te doen, maar in het voorjaar blijkt nog heel veel dicht.
In Crémieu doen we ook nog 2 labcaches : ‘Cité Médiévale de Crémieu‘ en ‘Crémieu : une labaventure dont vous êtes le Héros!‘.
De eerste is heel leuk en loopt in het historische centrum. De tweede speelt zich af in de hoger gelegen remparts. Prachtige omgeving maar bizarre vragen. Het zijn meerkeuze vragen en je vindt dus altijd wel de juiste oplossing maar de bedoeling hiervan is ons volledig ontgaan.
Al bij al een heel leuke omgeving om te verkennen met de fiets.

17 tot 21 februari 2024
La Roche de Glun

In Roche de Glun installeren we onze camper en we zitten middenin een geocachetrail : Vélocaching en Ardèche et Drôme.
Het zijn allemaal multi’s waar je ter plaatse een meerkeuze vraag moet beantwoorden, maar na twee caches heb je het ‘systeem’ door en wordt het eigenlijk heel makkelijk.
We hebben ze wegens verkoudheid niet allemaal gedaan, maar misschien blijven we nog een paar dagen extra, wait and see.
Heel leuke omgeving om te fietsen en in deze periode van het jaar ook heel rustig. Heb geen idee wat het in de zomer is, ik vermoed toch iets drukker 🙂 Wij hebben in de paar dagen dat we hier zitten veel wind en veel bewolking, dat zal waarschijnlijk ook een reden zijn dat we op sommige stukken helemaal alleen ‘on the road’ zijn met onze fietskes 🙂
In het dorpje Tournon ligt een leuke labcache ‘d’Ardèche et Drôme’ die we ook meepikken. Deze brengt ons ook op de prachtige hangbrug die de Ardèche met drôme verbindt tussen Tournon en Tain – l’Hermitage.

21 tot 23 februari 2024
Aramon

In Aramon zijn we eigenlijk geland om de Ligna Rhona te fietsen en heel veel caches te zoeken maar door onze gezondheid loopt het iets anders. Wegens hardnekkige verkoudheid doen we het toch iets rustiger en beperken we ons tot een paar tradi’s en de labcache ‘Vous avez dit Aramon ?’.
Een heel leuk dorpje en meer foto’s en uitleg uiteraard in de sectie camper reizen.

23 tot 25 februari 2024
Vallabrègues-Tarascon-Beaucaire

Van Aramon naar Vallabrègues is slechts een paar kilometer maar doordat we met de camper hierheen verhuisden kunnen we makkelijker met de fiets naar de verderop gelegen dorpen. We labcachen in Vallabrègues (Particularités Vallabrèguantes), we ontdekken het prachtige dorpje Tarascon via de Labcache ‘Petite Balade dans Tarascon‘ en als we de brug over de Rhone passeren komen we in Beaucaire terecht. Hier doen we de labcaches ‘Beaucaire ville d’art et d’histoire‘ deel I en II. Ze brengen ons op mooie plekken in dit schilderachtige dorp.
Verder fietsen we nog naar de abdij van St Ramon waar de de labcache ‘Abbaye troglodytique de St Ramon à Beaucaire‘ doen. We bezoeken ook ineens de prachtige overblijfselen van deze abdij alhoewel ze niet verplicht zijn om de labcache te vervolledigen.
Hiermee stopt ook ons geocache verhaal in Frankrijk, althans voor de komende maanden, want overmorgen steken we de Spaanse grens en gaat het in principe een hele tijd duren vooraleer we terug op Franse bodem komen.