Geocachers on Tour

België - 2021

April 2021
Rochefort en omgeving

De grenzen met België zijn terug open en ik lees heel veel over wat de Belgen mogen en/of moeten als ze hun land verlaten maar ik lees heel weinig duidelijke informatie hoe het omgekeerd zit. Ik wil van Duitsland naar België. Wat mag en kan ik ? Het is een zoektocht op de websites en uiteindelijk bel ik naar de coronalijn. Die zouden de juiste informatie moeten hebben.  Ik mag binnen maar niet langer dan 48 uur. Anders heb je weer een berg paperassen nodig….pffff..
We vertrekken met onze camper naar Rochefort en installeren ons coronaproof op een camping, nemen de fiets en gaan door bos en dal op zoek naar geocaches.
Er liggen twee toertjes die je heel gemakkelijk met de fiets kan doen en we hebben van beiden enorm genoten. Prachtige dorpjes op ons pad, niet te druk op de fietspaden en caches die allemaal redelijk makkelijk te vinden zijn. De eerste toer is ‘Au revoir Rochefort’ en bestaat uit 37 tradis op een afstand van 20 km.
De tweede is ‘Au revoir Belvaux’ die 30 geocaches rijk is en ongeveer 15 km lang.
Naast die twee rondjes hebben we nog een aantal andere meegepikt waarvan de earthcache ‘Caves Nou Maulin‘ een aanrader is. Als afsluiter hebben we in het iets verderop gelegen dorpje Resteigne nog een leuk toertje gedaan. Aangezien dit niet via fietspaden liep hebben we hier een aantal keer serieus moeten klimmen….ook met e-bike toch echt wel alles geven…maar in de Ardennen kan je niet altijd een vlakke route verwachten 🙂