Geocachers on Tour

Spanje 2024

26 februari tot 7 maart 2024
S'Agaro en omgeving

Als we na iets meer dan 2 weken geocachen in Frankijk de grens oversteken met Spanje is onze eerste stop S’Agaro. In deze regio hebben we natuurlijk al de meeste caches gevonden en we komen hier vooral om te chillen en lekker te eten en te genieten van het wilde landschap van de Costa Brava. Maar hier en daar zien we op de geocaching kaart toch nog groene, oranje en blauwe kleurtjes en die willen we dan toch graag inkleuren tot gele smileys. Een aantal kunnen we sowieso nooit doen . . . zoals de Challenge reeks rond Callonge waar je aan verschillende voorwaarden moet voldoen om ze te mogen zoeken. Daarnaast liggen er ook een aantal T5 caches die op onze leeftijd niet meer verantwoord zijn. Toch slagen we er elke keer in om nog hier en daar iets nieuws te vinden.
Deze keer begeven we ons naar Sant Feliu waar er nog een paar liggen die we ooit probeerden maar niet vonden en we rijden ook iets verder naar Ermita de Sant Amanc. Dit zijn de plaatsen die we leuk vinden. Een oude kapel met een hele geschiedenis in een mooie omgeving en leuk om naartoe te fietsen. De cache ligt op een twintigtal meter van de kapel aan een boom maar is redelijk snel te vinden.
We fietsen een dag nadien richting Santa Christina d’Aro waar we een cache gaan zoeken aan het klooster van Solius. Snel gevonden en dan de iets grotere uitdaging. We zoeken een weg naar de ruïnes van Castillo de Solius. Het laatste stuk lukt niet met de fiets en we leggen ze op slot aan het begin van het pad naar boven. Het is nog een serieuze klim door redelijk dicht gewoekerde begroeiing maar als we boven komen worden we beloond met een prachtig uitzicht en na enige tijd weten we ook de cache te vinden. Dat is geocachen voor ons : nieuwe plaatsen ontdekken en na het loggen beseffen dat je hier nooit of nooit zou komen zonder deze zalige hobby.

Met de fiets van S'Agaro naar de hoogtes van Sant Feliu

Alle caches die vlakbij liggen hebben we gevonden dus vandaag nemen we de fiets naar de hoogtes van Sant Feliu. Veel ligt er niet meer te rapen, maar het is altijd prachtig fietsen daar met mooie vergezichten en dat alleen al is de moeite om eraan te beginnen.
We doen L’Alzina de Sis Branques en die wordt snel gespot. Doosje helemaal doordrenkt van het water en dat is hier in de streek wel meer. Onderhoud is niet altijd wat het moet zijn 🙁
Als we verder rijden klimmen we omhoog (en ‘t is echt klimmen) tot aan de ingang van het Adventure Park. Het is er rustig want alles is gesloten. We zoeken hier de cache Coll de Portes maar na meer dan een half uur geven we op.  We hebben echt in een straal van meer dan 30 meter alles doorzocht. Als de cache hier nog ligt dan zijn we stekeblind 🙂
Als we nog even verder doorrijden richting Tossa de Mar stoppen we nog bij Carretera de L’Any waar je een prachtig uitzicht hebt op de zee met in de verte Sant Feliu de Guixols. Van daaruit keren we terug en we willen er nog eentje zoeken, nl. El Turo de la Casa. Niet makkelijk om er te geraken en de laatste meters met de fiets aan de hand. Eens boven bekijken we de spoilerfoto en we vermoeden dat de cache zich rap zal laten zien. Niets is minder waar. We vinden nergens exact de spot die overeenkomt met de spoilerfoto, en nochtans staan we op 1 meter. We beginnen de zoektocht uit te breiden naar links, naar rechts, naar voren (maar niet te ver, want de afgrond lonkt) en na een half uur vrezen we dat we hier een DNF moeten zetten. Maar we blijven zoeken want we zijn hier nu en na al die moeite willen we toch een smiley. We gaan nog éen keer een totaal andere richting uit en net als we willen terugdraaien komt daar heel wazig het boompje van de spoiler foto tevoorschijn. Een heel eind weg van de opgegeven coördinaten maar we zijn blij dat deze binnen is.

Een cache gaan zoeken aan Església de Santa Maria de Bell Lloc

Het is onze laatste dag in S’Agaro en we willen nog graag een fietstocht doen. Onze keuze valt op Bell Lloc dat iets boven Santa Christina d’Aro ligt. Er ligt een cache aan een preromaans kerkje en dat willen we graag van dichtbij gaan bekijken. We vinden de cache Eglèsia de Bell Lloc vrij snel en we zijn blij dat we tot hier gereden zijn. Een oase van rust en stilte. Zalig !
We pakken ook nog een earthcache mee in de buurt en dan gaan we op zoek naar een cache in de buurt van Menhir de la Pedra. Moelijk zoeken want de plaats wordt helaas ook gebruikt als stort en de coordinaten zijn niet top. Het duurt even maar dan wordt het doosje (of wat er nog van overblijft) toch bovengehaald.
We fietsen nog verder naar boven richting Font dels Cacadors. Ook hier een beetje een verloren plaats. De bron stelt niet veel meer voor en het is een  triestige plaats. Als we deze achter de rug hebben willen we nog verder naar boven fietsen maar de weg is redelijk slecht en het stijgniveau is enorm. Onze batterij daalt aanzienlijk en we beseffen dat het niet gaat lukken om nog meer dan 150 m in hoogte te overbruggen. We beslissen om terug af te dalen richting S’Agaro. Het is mooi geweest. Die hoger gelegen caches gaan we misschien in juni doen als we hier terug passeren. Maar voor nu is het goed geweest.

7 tot 11 maart 2024
Pals

We bezoeken Pals als een deel van een vierdaags verblijf hier in de buurt en gelukkig doen we dat de eerste namiddag als we aankomen. De daaropvolgende dagen zijn niet gewoon slecht maar barslecht. Verschrikkeijk gewoon. Ze hebben water nodig hier in het Noorden van Spanje want er is een enorme schaarste, maar dit is TE . . .
Bij onze camperreizen, Spanje 2024 kan je meer lezen en foto’s zien.
In Pals doen we een labcache ‘Vila Medieval‘, de bijhorende bonuscache en nog drie tradi’s. Meer ligt er in Pals niet te rapen, maar meer moet het ook niet zijn. We genieten ook puur van het rondkuieren in dit prachtige middeleeuwse dorp.

Met de fiets naar Regencos

Op minder dan 2 km van onze camping ligt Regencos. Het is een klein dorp dat minder bekend is dan de twee anderen in de buurt (Pals en Begur) maar het heeft ook iets moois. We willen er de cache Can Vique gaan zoeken met een mooi verhaal. De owner vertelt over zijn grootvader die heel zijn leven in het huis heeft gewoond waar we het raadsel moeten oplossen. Het is eens wat anders dan gewoon een verstopt doosje. We vinden vrij snel het huis, we berekenen de coördinaten en gaan dan op zoek naar de cache. Het is de enige cache in het dorp en we fietsen daarna verder door naar Begur. Hieronder enkele foto’s van Regencos.

Vanuit de camping naar Begur

In Begur ligt een labcache en die bezoekt alle miradors in het dorp. Dat betekent klimmen, veel klimmen. Het eerste waypoint van Begur, Ruta de Miradors is op het hoogste punt aan de ruines van het kasteel. Het is de moeite. De vergezichten zijn indrukwekkend. We hebben zicht op de zee, op het dorp, maar ook op de besneeuwde Pyreneeën in bergte. Prachtig ! Voor meer foto’s kijk ook even bij camperreizen.
We kunnen de 5 vragen oplossen op de 5 verschillende waypoints maar het is niet altijd simpel. Niet vanwege de taal want Google translate is onze beste vriend, maar de vragen hebben niets te maken met de miradors en zijn een beetje naast de kwestie. Spijtig, dit had beter gekund.
Aan het kerkhof van Begur zoeken we nog een tradi. Weer een authentiek Catalaans dorpje dat we ontdekt hebben via onze hobby.

11 tot 13 maart 2024
Vic

Vic was voor ons tot vandaag onbekend maar we hadden al dikwijls gehoord dat dit stadje echt de moeite was. Toen we vorige week ook zagen dat het een schat aan adventure labcaches hebben we beslist om hier te stoppen. En dat hebben we ons niet beklaagd.Vic is een prachtig historisch stadje en de 8 labcaches die we gedaan hebben loodsten ons door de mooiste straten, pleintjes, hoekjes en pittoreske haltes. Meer foto’s kan je uiteraard zien bij onze camperreizen.
Naast de labcaches hebben we 3 virtuele caches meegepikt in het oude stadscentrum. Vic is een aanrader voor geocachers die van labcachen houden maar ook voor iedereen die van geschiedenis houdt.

13 tot 15 maart 2024
Manresa

Manresa stond niet op onze planning maar als we onderweg stoppen voor een koffie en nog even op de geocaching app kijken merken we dat er enorm veel te doen is in deze stad. Er liggen 8 labcaches in het centrum en dat wil meestal zeggen dat de stad ook cultuur en/of historisch iets te betekenen heeft.
En dat is niet gelogen. We beginnen met een multi op het prachtge kerkhof maar die eindigt in mineur. De opdracht op het kerkhof is eigenlijk heel leuk. We krijgen 6 foto’s en moeten die gaan zoeken op de begraafplaats. Niet zo makkelijk als we eerst dachten maar uiteindelijk kunnen we alle foto’s ontdekken en kunnen we de coördinaten berekenen. Deze brengen ons echter nog niet naar het doosje. Ze brengt ons naar een plaats (dat vol vieze sluikafval ligt) waar we een doosje moeten vinden met de uiteindelijke coördinaten. Na lang zoeken vinden we een lege kapotte doos zonder coördinaten. We contacteren de eigenaar die vrij vlug reageert en die geeft ons de juiste gegevens voor de finale plaats. Maar ook daar alleen maar overwoekerd groen en geen doos. De eigenaar heeft al heel lang geen onderhoud meer gedaan, de laatste ‘find’ was van oktober 2022….Spijtig…Wat begon als een mooie multi eindigt in een DNF.
We hebben meer geluk met de adventure labcaches. Ze zijn niet makkelijk en af en toe hebben we hulp nodig van de plaatselijke bevolking maar op 1 waypoint na kunnen we alles vinden en beantwoorden. Sommige labcaches zijn ver gezocht en helemaal niet thema gericht over de stad. Ook dat kan beter, maar we kunnen ze gelukkig wel oplossen. Al bij al zijn we hier zeer tevreden met het resultaat en kunnen we na 2 dagen verder reizen … om nog meer te cachen 🙂

15 tot 18 maart 2024
Cervera

In Cervera maken we nog een stop om te labcachen en om een aantal caches mee te pikken van de XMX Xa Marxa dels Castells toer. Deze is 56 km lang en aangezien we op de camperplaats slechts 48 u mogen staan gaat dat natuurlijk niet lukken. We doen er enkele en concentreren ons voor de rest op de labcaches in de stad, nl. ‘Un tomb per Cervera‘ en ‘Santissim misteri de Cervera-Llegenda o fet real’. Ze zijn, door de taal vooral, niet altijd makkelijk. Google translate en logisch denken helpt ook niet altijd maar we worstelen er ons toch door 🙂
We zien dat er op 8 km van de camperplaats nog 4 andere labcaches liggen van de serie ‘Pobles de la Segarra‘. Met onze e-bikes helemaal opgeladen beginnen we aan deze toer doorheen pittoreske dorpjes. Maar na 25 km merken we dat we de hele toer niet gaan uitrijden. Heel spijtig maar de stijgingen naar elk klein dorp of gehucht om de kerk of kapel te bereiken vragen enorm veel energie, zowel van ons als van onze fietsen 🙂 Een dubbele batterij zou hier van pas komen maar die hebben we niet. Het resultaat is dan we éen labcache volledig afwerken en van de andere drie slechts hier en daar een waypoint. We bekijken nog of er in de buurt nog een plek is waar we met de camper kunnen staan om van daaruit nog een aantal waypoints mee te pikken maar tot nu toe niets interessants gevonden.  We zullen er nog een nachtje over slapen 🙂

Cervera, de stad

Cervera omgeving met de fiets (Vergos, Brianço, Sante Pere dels Arquells, Sant Antoni i Vilanova . . . )

18 tot 20 maart 2024
Santa Coloma de Queralt

We willen toch graag de reeks labcaches ‘Pobles de la Segarra’ nog afwerken en we verhuizen met onze camper naar Santa Coloma de Queralt. Vanuit deze hoek is het iets makkelijker (althans dat denken we) om een aantal waypoints te bereiken. Op dag 1 fietsen we zo’n 35 km en op dag 2 eindigen we met 50 km. Het is klimmen en dalen en klimmen en dalen en het is vermoeiend maar we genieten met volle teugen van het landschap en de kleiner dan kleine dorpjes. We hadden al een eerste labcache kunnen beëindigen vanuit Cervera en vanuit Sant Coloma slagen we er in om er nog 2 te eindigen. Er resten ons nog twee waypoints van een vierde labcache en we beslissen om hiervoor terug naar Cervera te gaan. We doen van daaruit nog éen rit om U tegen te zeggen maar als we terug naar de camper fietsen hebben we ze alle 4 afgewerkt :-).
Het was een moeilijke maar fantastische reeks om te doen. Een aanrader voor elke geocacher !

21 tot 23 maart 2024
La Portella

La Portella is een heel gewoon dorp waar niks te beleven valt maar we zien op de geocaching kaart dat er bangelijk veel geocaches liggen, alsook adventure labcaches. Daar moeten we dus naartoe. Met de camper staan we ongeveer 10 km verder en we fietsen dus eerst langs een leuk baantje tot aan het epicentrum van de geocaches 🙂
We denken dat er meer caches liggen dan dat er bewoners zijn. De eerste namiddag doen we eerst de 7 labcaches en die nemen al veel tijd in beslag. De taal is niet altijd evident en bovendien zijn niet alle antwoorden op de plaats zelf te vinden. Je moet dan op internet gaan zoeken en vertalen vanuit het Catalaans naar het Nederlands en hopen dat het antwoord dan ook juist geschreven is. Een accent verschil en het lukt niet. Twee keer hebben we de owner moeten schrijven voor hulp.
De dag nadien zijn we begonnen aan de tradi’s maar na een aantal uren zijn we gestopt. Vele doosjes zijn ofwel niet meer onderhouden ofwel zelfs helemaal niet meer aanwezig en het fietst ook niet echt geweldig. Het is niet van onze gewoonte maar het boeit ons niet echt en we stoppen dus voortijdig met deze toer. We fietsen naar een dorp verderop waar we lunchen in een zeer basic en local restaurant en we begeven ons daarna terug richting camper. Morgen rijden we weer een stukje verder.

23 tot 26 maart 2024
Nuévalos - Monasterio de Piedra

Vanop de camping in Nuévalos fietsen we naar Monasterio de Piedra. Veel geocaches liggen hier niet, maar eigenlijk vinden we dat vandaag niet zo erg. De pracht van de watervallen in het park van dit oude klooster is indrukwekkend.
We doen 1 virtual cache, Encadenados al arbol del monasterio de Piedra, net aan de ingang van het park en de tweede cache ligt op een plaats waar enorm veel muggles rondlopen. De hint is een beetje verwarrend en we blijven niet te lang zoeken. De derde cache die we tegenkomen is een earthcache. Twee van de drie vragen zijn makkelijk op te lossen, maar de trappen tellen tussen punt X en Y is haast onmogelijk. Er is te veel volk in beide richtingen van de trappen en we hebben moeite om niet uit te glijden door het water dat op de trappen blijft liggen en door de kille temperaturen een vettig laagje vormt.
We doen wel een cache, Monasterio de Piedra,  buiten het park van Fetiche, een geocache owner die we kennen van Tarifa. Hij heeft dus een heel eind van zijn home hier een cache komen leggen, maar wel eentje met een prachtig uitzicht.
Niet ver van de camping, in Nuévalos zelf, zoeken we ook nog twee caches. De ene, Vistas a la ermita de los Diegos,  wordt heel zelden gedaan, want de toegang tot de cache is niet zo evident. Toch blij dat we deze gevonden hebben. De tweede, La Tranquera, ligt aan een lost place vlak bij het meer. Een mooie plaats !
Voor de meeste foto’s verwijs ik jullie zoals gewoonlijk naar onze afdeling camperreizen.

26 tot 28 maart 2024
Teruel

Teruel stond op onze planning met als doel de trail Canon del Colarado Turolense te lopen. 37 stuks in een prachtig landschap. Maar ze voorspellen regen en wind en dat vinden we geen juiste condities om deze 10 km durende toer in een zanderig gebied te gaan ontdekken. We plaatsen ons dus met de camper op de Area Autocaravanes in Teruel zelf en willen aanvankelijk maar éen nachtje blijven. De volgende ochtend is het wel donker en heel koud maar we beslissen om toch maar de stad te gaan verkennen. We werken er 5 labcaches af en éen virtuele. De labcaches brengen je, zoals meestal het geval is, naar de meest interessante plaatsen in de stad en daardoor hebben we op minder dan 1 dag een mooi beeld van het mooie centrum.

28 maart tot 3 april 2024
Los Alcazares (Los Narejos)

Hier zijn we niet voor de eerste keer want de vele caches van Geopacheco zijn een rijkdom voor elke geocacher.  We hebben er al heel veel gedaan in het verleden maar er is nog genoeg te rapen. Helaas zit het weer niet echt mee en als we de toer willen vervolledigen moeten we van op de camperplaats veel kilometers rijden alvorens de toer te kunnen verderzetten. We  beslissen daarom om een aantal DNF’s van vorige jaren te herbekijken omdat ze iets dichter bij onze camperplaats liggen en we doen ook een aantal Labcaches. Bij de labcaches van Geopacheco merken we een eigenaardig detail op. Je hoeft niet ter plaatse te zijn om de vragen te ontgrendelen. Beetje bizarre benadering van het principe labcache, maar blijkbaar kan dat dus ook. We hebben op die manier een drietal labcaches opgelost vanop afstand. Niet altijd makkelijk want voor sommige antwoorden moet je in principe wel ter plaatse zijn, maar Google en Google maps zijn een grote hulp. Onze voorkeur blijft echter uitgaan naar labcaches die je ter plaatse moet oplossen 🙂
We wilden ook een toertje geocachen in de Cabezo Gordo maar dat blijkt iets te hoog gegrepen voor onze oudere knoken. Er loopt niet echt een pad en terrein 4 en meer moeten we echt aan  ons laten voorbijgaan. Spijtig want het is een mooie scenery maar verder dan een aantal meter in de hoogte zijn we niet geraakt.
We laten in de omgeving nog wat caches liggen voor als we later terug komen. Altijd leuk om hier te stoppen. Er is altijd wel iets te doen 🙂

3 tot 15 april 2024
Bolnuevo en omgeving

Bolnuevo en omgeving is niet nieuw voor ons en de meeste geocaches hebben we hier al gedaan. Maar . . . Elke keer als we hier passeren ligt er wel hier en daar iets nieuws. Zo ook deze keer. Er liggen twee nieuwe in Puerto Mazarron. De eerste, Sagrado Carazon is niet zo moeilijk en leuk gedaan. Hij ligt hoog boven de stad en je hebt van hieruit een prachtig vergezicht.
De tweede, Bahia de Mazarron, ligt niet veel verder en we hopen dat we ook deze kunnen loggen. Helaas lukt dat niet. We proberen elk tot op 1 à 2 meter van het nulpunt te gaan, maar we kunnen niets vinden. We zitten op het uiteinde van een rots met rond ons alleen maar zee in de diepte en we willen niet verder gaan tasten met het gevaar van ons te mis trappen. Heel frustrerend en spijtig maar op onze leeftijd leggen we ons er toch maar bij neer dat het niet altijd kan lukken. Safety first . . .
We troosten ons met het mooie uitzicht 🙂

Van Bolnuevo naar Bateria de Castillitos

Bijna drie jaar geleden zijn we hier terechtgekomen door een geocache. En wat voor éen. Het is voor ons éen van de mooiste (maar ook zwaarste) trips met de fiets. Als we terug in Bolnuevo arriveren zien we op de kaart dat er een nieuwe cache ligt. Dus zijn we eigenlijk verplicht om weer helemaal naar boven te rijden want zo’n geocache kunnen we toch niet laten liggen 🙂
Ook nu weer best spannend want zelfs met e-bike is het puffen en blazen. We krijgen nog een extra cache onderweg, in het gehucht Campillo de Adentro waar de cache dezelfde naam heeft als het dorpje.  Diezelfde eigenaar heeft ook de nieuwe cache helemaal boven bij de bateria’s gelegd, nl El mirador de Castillitos. Beiden zijn netjes gemaakt en makkelijk te vinden. En voor ons was het weer een topdag ! Meer foto’s bij camperreizen.

Van Bolnuevo naar Camposol voor een event

Op 11 april is er een event en dat ligt op iets minder dan 20 km van Bolnuevo. Met de fiets rijden we ernaar toe. Het is een kleine gezellige bijeenkomst georganiseerd door Bart (MiPiAlfaRoTaf) met aanwezigen Ppasjes en Bernpas, Dennisboomke en wijzelf. Allemaal Belgen die hier wonen ofwel zoals wij op vakantie zijn. Leuke babbel gedaan !
Onderweg naar dit event hebben we nog drie andere caches gevonden :
Countryclub approach
El Saladillo
Bienvenido a Camposol

15 tot 22 april 2024
Valle del Sol (regio Murcia)

We zijn met onze camper geland in Country Camping Murcia in de gemeente Valle Del Sol. We zouden hier nooit komen staan mocht het niet geweest zijn voor de rijkdom aan geocaches dat hier ligt. Het is hier als het ware een paradijs.
De Amigos Geopacheco toer die bijna 500 geocaches telt begint en eindigt in Torre Pacheco. We hadden al een groot deel van deze trail gedaan vertrekkende met de fiets vanuit Los Alcazares of Los Narejos maar nu moesten we de bovenste helft nog doen. We hebben lang gezocht naar een plaats waar we met de camper in de buurt kwamen en uiteindelijk is dat dus Valle del Sol geworden. We vervolledigen de eerste drie dagen de Amigos Geopacheco trail. De trail op zich is niks speciaals. Doosjes (of wat er nog van over blijft) langs de weg, in omheiningsdraad, aan verkeersborden, met andere woorden de gebruikelijke verstopplaatsen voor een trail. Vele doosjes zijn al vervangen geweest door andere geocachers en Geopacheco zelf lijkt niet meer te onderhouden.
Naast deze trail hebben we ook de Ruta de la Huerta de Mar toer vervolledigd. Deze loopt een beetje kriskras doorheen en langs het gebied waar ook de Amigos trail ligt. Hier hetzelfde scenario : doosjes die al dan niet in goede staat verstopt liggen op de meest voor de hand liggende plaatsen.
We zijn éen dag naar Torre Pacheco zelf gefietst want daar liggen ook caches van het GeoPacheco team maar deze zijn absoluut geen oppikkers.
Er ligt een reeks ‘Accessible’ die stuk voor stuk zodanig gemaakt zijn dat ook mindervaliden toegang hebben tot deze caches. Geen kruipen over de grond en geen klimwerk maar originaliteit ten top. Deze caches zijn absoluut een aanrader !
Naast deze accessible toer heeft het GeoPacheco team nog een aantal andere caches verstopt in en rond het centrum van de stad. De ene al impressionanter dan de andere. Een genot om na de vele trails ook weer eens het echte geocache werk te kunnen doen. Nadenken, zoeken, proberen en bingo…
Maar helaas ook hier enkele caches waar dringend onderhoud nodig is en waar het er meer en meer op lijkt dat het GeoPacheco team een beetje uitgeblust is. Sinds eind 2023 zijn ze niet meer online geweest. Dat is geen goed teken. Spijtig ! Dus voor wie dit nu leest zou ik zeggen : Ga nu nog naar TorrePacheco want diegenen die nog wel operationeel zijn zijn echt de moeite !

22 april tot 7 mei 2024
Bolnuevo en omgeving

We zijn terug in Bolnuevo, eigenlijk om te rusten na een week fietsen en geocachen in de regio Murcia (zie hierboven). Maar helemaal stilzitten kunnen we natuurlijk nooit dus we maken drie fietstrips. Eentje naar Mazarron en Los Moreras, eentje naar La Pinilla en Camposol en een laatste (een traditional voor ons) naar Puntas De Calnegres.
Ons eerste tripje brengt ons bij . Niettegenstaande de naam doet vermoeden ligt deze locatie niet bij de andere mijnen van Mazarron. Deze ligt al een heel stuk buiten het dorp, een beetje parrallel met de AP 7 maar in een compleet desolaat gebied. We geraken er met de fiets en we vinden de cache. Gelukkig, want voor je plezier kom je hier niet fietsen.  Van daaruit gaan we op zoek naar de cache Verdales die eigenlijk geen vernoeming waard is. Het is een verlaten boom op een verlaten plek die helemaal vol vuil ligt. We plaatsen een nieuwe cachecontainer en proberen hem netjes in de boom te leggen zodat hij niet verloren lijkt in het vuil op de grond. Soms snappen we niet waarom een cache owner hier persé iets wil leggen.  En als laatste op deze trip gaan we terug zoeken naar de cache Cacho Pino die we ook vorig jaar bezocht hebben. Helaas vandaag ook geen geluk. We schrijven ook nog naar een andere geocacher die ons tipt maar zonder resultaat en ook de owner stuurt ons later nog een hint maar toen waren we alweer op de terugweg. We hebben nog even getwijfeld of we terug zouden fietsen maar de hint bracht ons niet veel extra. We hebben die plek echt uitgekamd en het blijft zoeken naar een speld in een hooiberg. Spijtig !

Onze tweede fietstrip brengt ons via Mazarron over de prachtige RM-E19 naar La Pinilla. De eerste die we moeten zoeken is El Puente en daar zitten we eerst op de brug in plaats van eronder maar uiteindelijk kunnen we deze toch vinden.  Op de RM-E19 liggen vervolgens nog 4 stuks van de Camino de los Abejarucos reeks. Niet altijd makkelijk te vinden maar vooral de sceneries zijn de moeite. Het vraagt de nodige energie en vooral batterij van onze fietsen maar we volharden en geraken uiteindelijk in La Pinilla. In dit dorp is de tijd blijven stilstaan maar we kunnen er in het locale café wel iets drinken. Het terras met slechts 1 tafel is bezet door een Spaanse dame maar we krijgen de toelating van de café baas om met ons drankjes op de bank aan de kerk te gaan zitten op voorwaarde dat we zijn glaasjes terug brengen
Van La Pinella fietsen we nog naar de cache Via Pecuaria op de RM-E17 om van daaruit naar Camposol te fietsen. In sectie D van dit vooral uit Britten bestaande ongezellige dorp liggen nog een aantal caches. We zijn hier nu toch dus we gaan ze maar zoeken.

Onze laatste fietuitstap is traditiegetrouw naar Puntas de Calnegres. Op de heenweg zijn er geen caches meer te zoeken maar op de terugweg gaan we nog langs nummer 2 van The old Aguilas Trail. De anderen hadden we reeds gedaan maar de nummer 2 hadden we om éen of andere reden overgeslagen. Vandaag gezocht en gevonden 🙂
En dan komen we terug voorbij Cacho Pino waar we al twee keer tevergeefs waren. Na even overwegen beslissen we om nog een allerlaatste keer langs te gaan. De eigenaar heeft ons gezegd dat het in de ‘bushes’ is en aan een andere geocacher heeft hij verteld dat het een stuk hout is of een ‘pine’…Hij wist het zo niet meer. Dat hij het niet meer zo goed wist bleek achteraf duidelijk want vandaag kunnen we eindelijk de hand leggen op deze cache die onder een steen bedolven ligt. Het is gewoon een plastiek kokertje. Niet echt iets uit hout dus. Waarom we deze cache de vorige keren niet gevonden hebben is ons een raadsel. Soms sta je er bijna op en toch vind je niks. We zijn blij dat het eindelijk gelukt is en rijden tevreden naar huis. Het is de laatste tijdens ons verblijf in Bolnuevo.

7 tot 14 mei 2024
Murcia - Orihuela

We zijn naar hier gekomen met slechts 1 doel : geocachen. Er ligt hier een leuke trail langsheen  Rio Segura en bovendien is het zalig fietsen. De camperplaats ligt er echt middenin en het is nog maar eens een paradijs voor geocachers. In éen richting gaat het naar Murcia en in de andere richting kom je in Orihuela. We hebben ook beide stadjes bezocht en voor meer foto’s daaromtrent kan je terecht op de pagina Camperreizen, Spanje 2024.
De toer zelf : Mooie sceneries om doorheen te fietsen, fantastisch weertje en niet te moeilijk te vinden caches. Het onderhoud echter kan beter. Het is een beetje eigen aan dit soort trails dat ze na een tijdje wat verwaarloosd worden. Heel dikwijls zijn het de geocachers zelf die zo’n toer nog onderhouden. Ook wij hebben hier niet weinig logboekjes vervangen en nieuwe doosjes geplaatst. We kunnen vanop de camperplaats niet het volledige circuit afwerken wegens te veel kilometers. Daarom verhuizen we volgende week naar een ander punt tussen Torrevieja en Orihuela om van daaruit verder te gaan.
Hieronder de link naar eentje van de reeks : GeoSegura. Als je daarop klikt zie je de anderen vanzelfsprekend liggen. Een aanrader voor de geocachers die graag fietsen 🙂

14 tot 21 mei 2024
Rojales

Van Huerta Murcia zakken we iets meer af richting kust om in Rojales te belanden dat tussen de zoutmeren ligt van La Mata en Torrevieja. We gaan hier de Segura toer verder afwerken die we begonnen zijn in Huerta Murcia maar die te ver afweek om met de fiets volledig te kunnen doen. Van hieruit hebben we het laatste stuk kunnen afwerken. 
De rest van de week houden we ons bezig met geocaches rond het zoutmeer La Mata en de hele speciale reeks in Quesada. Vooral deze laatste van team Kuskuteam is een zalige reeks om te doen. 14 caches en 1 bonus zijn stuk voor stuk gemaakt om de geocacher een topdag te bieden. Een aanrader voor iedereen die in de buurt is 🙂
Ze heten PE-Provincias Espanolas en hebben naast een geweldige cache ook nog heel informatieve uitleg over de Spaanse provincies.
We pikken hier en daar nog een alleenstaande tradi mee en we doen vier adventure labcaches : ‘Laguna Salada de la Mata’, ‘Guardamar, my place in the sun, ‘Paseo por la Mata‘ en ‘Welcome to Ciudad Quesada‘  De eerste gaat, zoals de naam aangeeft, langs het meer en heeft een leuke en originele manier van vraag en antwoord. De tweede en de derde zijn niet echt speciaal en leiden je doorheen het dorp zonder echt verrassend uit de hoek te komen. De vierde brengt je in een Britse woonwijk waar je van het ene café naar het andere wordt gebracht. Niet echt een mooie of inspirerende labcache.
Hieronder een aantal foto’s van onze avonturen in deze regio; Zoals altijd kan u de andere beelden bekijken in ‘camperreizen’.

21 tot 23 mei 2024
Vera

We bezoeken Vera als tussenstop naar het Zuiden en omdat er aan de kust een klein fietspad trailtje loopt met redelijk wat favorieten. Cycle track bestaat uit 20 tradis en de meesten zijn op een originele manier verstopt. Van de 20 zijn er 3 die we niet vinden en na het loggen van de DNF krijgen we bericht van de eigenaar. Hij is niet gelukkig dat bepaalde van zijn caches verdwenen zijn en reageert op een heel bizarre manier : als ik s avonds dit blog schrijf en hier een link wil delen blijkt dat de hele toer gearchiveerd is. De owner stopt ermee. Beetje triest om de hele toer te archiveren voor 3 verdwenen caches.
Naast deze mini trail hebben we ook nog een labcache gedaan, ‘Vera Playa’. Het is onze eerste absoluut oninteressante adventure cache. We hebben er 5 puntjes bij als we hem vervolledigen maar het was een triest rondje.
Voor meer foto’s van Vera en omgeving, zie bij camperreizen.

27 mei tot 3 juni 2024
Manilva

Vooraleer we naar Tarifa gaan zoeken we nog éen stop waar we kunnen geocachen. Het wordt Manilva.  Er liggen verschillende reeksen van Ssmike en die lijken ons wel wat.
We beginnen met de toer El Lazo die in de hoogtes gaat net naast Manilva. Ze zijn niet allemaal makkelijk te vinden en er worden nergens hints gegeven. Het is echt geocache-werk en leuk om te doen.
Een dag later combineren we de Indiana Ssmike toer met de ELP toer en dat hebben we licht onderschat. De Elp caches waren nog makkelijk te bereiken maar de Indiana reeks  was van een andere orde. Het stond nochtans in de beschrijving dat het voor de atleten was, dat je een lange broek moest aandoen vanwege de pijnlijke planten en dat fietsen enkel mogelijk was voor zij die ervaren waren (stijl mountainbikers) Maar we gingen er toch aan beginnen . . . met short en met onze 20 inch e-bikes. We hebben onze fietsen al dikwijls op de proef gesteld en vandaag was dat niet minder. Het eerste deel was zwaar maar hebben we nog kunnen volhouden. Voorbij het midden van de toer zijn er drie stops waarvoor we moesten passen. We hadden er met onze fietsen (ook al hadden we ze aan de hand) niet geraakt. Al bij al toch tevreden over onze onderneming. Als zestigers een mooie prestatie 🙂
Aan de kust hebben we de laatste toer gedaan van Ssmike en dat was de BA trail. Deze loopt in beide richtingen vanaf de camping en heeft ongeveer 30 tradis. Ook hier geen hints en soms heel moeilijk te vinden. Nummer 1 van deze laatste reeks was onze favoriet.