Geocachers on Tour

Spanje - 2022

Op 10 januari 2022 vertrekken we terug naar Spanje en we gaan enerzijds voor de winterzon die we in Bollendorf moeten missen maar anderzijds gaan we ook geocachen. Het is onze eerste winter-spanje-vakantie maar we vermoeden dat fietsen en geocachen best moet kunnen in deze toch hopelijk mildere temperaturen dan in het thuisland.

Blanes

Onze eerste stop in Spanje is Blanes en hier blijven we maar 2 nachtjes. Vooral even uitrusten van de lange rit om dan verder te gaan naar Benicassim waar we een weekje zullen blijven. In Blanes gaan we dus niet zoveel op stap kunnen gaan om te geocachen, maar er staan er toch een paar op het programma. In 2019 waren we hier ook al, maar er zijn toch nog een paar groene blokjes die we kunnen omzetten in smileys.
Eentje met een mooi uitzicht is de Sa.Palomera. Makkelijk te vinden maar wel bijna altijd de nodige muggles in de buurt 🙂
Nog eentje met veel muggles is Parada bus Blanes, zoals de naam het al zegt, aan een bushalte en op bepaalde uren dus redelijk bevolkt.
Op onze weg lag ook nog Els Pins, snelle meepikker maar verder niets speciaals en Plaça de la Solidaritat op een pleintje waar ook veel volk vertoeft. Onze volgende bestemming Benicassim heeft meer geocaches voor ons in petto en we kijken ernaar uit.

Benicasim

Op 13 januari komen we aan in Benicasim en we blijven hier een week. Thuis heb ik al 91 caches geselecteerd en we hebben er zin in. Ons eerste fietstripje is vanuit Benicasim richting Orpesa langs het wonderschone fietspad en we kunnen de caches redelijk gemakkelijk vinden. Maar dan begint het….zowat overal in Benicasim liggen caches van owner Guiestcas…en dat blijken niet de gemakkelijkste te zijn. We hebben de ene DNF na de andere en we raken een beetje ontmoedigd door deze moeilijkheidsgraden 4.  We hebben in het verleden nochtans al dikwijls moeilijkere gevonden maar hier wil het maar niet lukken. Na enkele dagen komen we een Brits ouder koppel tegen die ook zeer fanatiek met geocaching bezig zijn. Ook zij worden niet gelukkig van de geocaches in Benicasim. We geven elkaar wat tips en op die manier kunnen we er elk toch nog een paar vinden. We sluiten onze week af met minder dan 50 caches maar we liggen er niet wakker van. Soms heb je goede dagen, soms heb je er minder goede en al bij al hebben we toch genoten van onze zoektocht doorheen de streek.