Always on the Road

Spanje 2022

10 tot 13 september 2022
Bollendorf - Lyon - Blanes

Tijdens de maand januari hebben we nog nooit gereisd met onze camper maar voor alles is een eerste keer natuurlijk. We willen graag een maand van de zon genieten en daarom kiezen we een bestemming die we al kennen en waarvan we weten dat de temperaturen beter zijn dan bij ons in Bollendorf. Ons initieel plan was om te rijden tot in Mazarron omdat het daar echt lekker warm is, maar onze favoriete camping was volzet. In deze periode van het jaar zijn er enorm veel overwinteraars en het blijkt moeilijker om in januari een plaatsje vast te krijgen dan in september, oktober of november. We hebben dan beslist om onze eindbestemming iets minder ver te leggen. Hoe noordelijker je blijft, hoe meer kans je hebt om een plaats te bemachtigen op éen van de campings die open zijn. Vele campings hebben een winterpauze en ook dat speelt mee om iets te vinden. Maar geen nood, we hebben al snel een aantal bestemmingen gevonden waar we terecht kunnen en al is het iets minder warm beneden Valencia, het blijven nog altijd temperaturen om van te dromen voor de thuisblijvers.
We vertrekken op 10 januari in de vroege ochtend en rijden tot 10 km ten zuidwesten van Lyon waar we een nachtje gaan slapen op Camping des Barolles in Saint Genis Laval. Makkelijk bereikbaar en je kan er ‘s morgens terug vertrekken wanneer je wil. Dat is een pluspunt want sommige campings hebben een slagboom tot een bepaald uur. Maar hier dus niet en daardoor kunnen we de ochtendfile mijden in Lyon en rijden we snel richting  zuiden om in de namiddag te arriveren op Camping Blanes in Blanes waar we 2 nachtjes zullen blijven.  We hadden liever in Calonge gestaan, waar we de natuur veel mooier vinden, maar helaas zijn ze daar gesloten tot begin maart. In Blanes wandelen we een beetje rond en rusten wat uit. Meer hebben we hier niet gepland. Onze volgende stop is Benicassim waar we vooral veel zullen geocachen en hopen te genieten van een gezonde winterzon.

13 tot 20 september 2022
Benicasim

Benicasim is ons niet helemaal vreemd want in 2017 hebben we hier een tussenstop gemaakt op weg naar het zuiden met ons vw caddy-tje. We zijn hier enkel gestopt om de benen even te strekken en hebben een wandeling gemaakt richting Torre de la Cuerda en daarna iets gegeten alvorens verder door te rijden richting Malaga.
Het is nu wel onze eerste keer met de camper en we hebben een weekje geboekt op camping Tauro. Nette camping en niet duur. Ook hier willen we vooral gaan geocachen. Onze avonturen op zoek naar doosjes kan je via deze link bekijken.
Het is rustig in Benicasim. De meeste restaurants, zoals in Blanes trouwens ook, zijn gesloten en qua volk op de promenades is het magertjes. In de weekends zie je de joggers en families verschijnen maar voor de rest blijft het heel rustig. We fietsen veel en genieten van de winterzon. ‘s nachts, ‘s morgens en ‘s avonds is het eigenlijk nog serieus koud maar rond de middag tot ongeveer 17 u is het zalig vertoeven in het zonnetje. Je vertrekt ‘s morgens op de fiets met een dikke jas, maar in de vroege namiddag heb je enkel nog T-shirt aan. Ook ‘s nachts in de camper is het koud. We hebben wel verwarming maar we willen ze ook niet heel de nacht laten draaien. We rijden met de fiets naar Orpesa waar we bij Ale Hop een zalig zacht dekentje kopen. Het maakt onze nachten een stuk aangenamer 🙂
In Orpesa vinden we een lokaal restaurant waar we in het zonnetje een menu del dia nemen. Je kan voor elke gang telkens kiezen uit 4 gerechten en de prijs die je op het einde betaalt is twee keer niks. We kiezen voor een witte martini als aperitief en daarna krijgen we een ensalada, gevolgd door een paella, gevolgd door een entrecote met peperroomsaus en frietjes, gevolgd door koffie of dessert. Het geheel hebben we lekker weggespoeld met een witte huiswijn. Totaalprijs voor dit festijn : 28 euro voor ons beiden. Niet enkel de zon heeft ons die middag gelukkig gemaakt maar ook het gevoel dat je krijgt dat je hier 4 keer kan gaan eten voor de prijs van 1 keer bij ons in Duitsland of Luxemburg. Zalig !
Na een weekje hebben we hier alles wel gezien. Benicasim is leuk, maar we verliezen ons hart er niet…Onze volgende bestemming is Villajoyosa…onbekend terrein…daar zijn we nog nooit geweest.