Geocachers on Tour

Frankrijk - 2023

Juni 2023
Chambon sur Lac - Besse - Murol

Als we vanuit Spanje terug naar huis rijden stoppen we in de Auvergne streek om nog even te rusten. Hierbij horen natuurlijk ook wat geocaches en labcaches.  Onze eerste labcache is in Chambon sur Lac die ons naar een toertje rond het meer brengt. Het is er enorm druk en het is voor ons niet het hoogtepunt in deze streek. Een mooiere labcache vinden we na de steile klim naar Besse. Het was de moeite om tot hier te fietsen al hebben we wel moeten puffen en blazen om de hoogtes te overwinnen 🙂 Als we na de middag terug richting camper rijden passeren we ook nog langs de Château Médiéval in Murol waar een virtuele cache ligt aan de ingang van het kasteel.  Een bezoek aan het kasteel is niet verplicht voor de cache maar het is absoluut de moeite waard om hier rond te stappen.

Juni 2023
Is sur Tille

Onze allerlaatste stop van deze reis is het dorpje Is sur Tille waar we éen nachtje blijven. Als we in de namiddag aankomen merken we dat er vanop de camperplaats op ongeveer 1 km een labcache ligt. Die kunnen we echt niet laten liggen en dus halen we de fietsen uit de camper en rijden richting centrum van dit pittoreske dorpje. Is sur Tille, pays des 3 rivières is een labcache die niet moeilijk is maar je wel naar de mooiste plekjes brengt.
Het is de laatste van onze 4 maanden camperreis. Hopelijk kunnen we midden of eind augustus terug vertrekken voor nieuwe avonturen.

Augustus - September 2023
Audresselles en omgeving

In Audresselles en omgeving hebben we tijdens onze 3 dagen een aantal caches gedaan en 3 labcaches. ‘Le Fort Vauban-Ambleteuse’, ‘Audresselles – Village de pêcheurs’ en Le Cap Gris-Nez’ waren alle drie leuke labcaches. Wel een flink stuk stappen en dat was even wennen aangezien we meestal met de fiets onderweg zijn. Wegens de armbreuk van Suzette zijn we verplicht om terug meer te stappen. Leuk om te doen, maar je doet uiteraard veel minder op een dag. Ook een aantal caches mochten niet ontbreken en een leuke toer was de Route des Crans die volledig van Audresselles tot in Cap Gris Nez loopt langs de Opaalkust.
We hebben niet alles gedaan maar wie weet passeren we hier ooit nog een keer voor een vervolg 🙂

September 2023
Le Tréport

We zijn éen namiddag gestopt in Le Tréport en hebben 1 labcache gedaan om op die manier een overzicht te krijgen van de bezienswaardigheden. Leuk, maar niet meer of niet minder. Le Tréport heeft ons niet echt kunnen boeien en naast zijn mooie rotsen en de finucilaire die je van boven naar beneden en terug brengt hadden we niet echt een waw gevoel.
De labcache ‘Balade au Tréport brengt je trouwens naar de Finucilaire. De tocht naar boven en beneden is gratis 🙂

September 2023
Etretat

We blijven twee dagen in Etretat en niettegenstaande de vele (leest TE vele) toeristen doen we toch ook een labcache. Het is warm en de cache stuurt ons van de ene kant van de Falaise naar de andere, maar het is wel de moeite (meer foto’s van de mooie rotsen bij onze camperreizen).
De labcache is niet gemakkelijk op te lossen. We hebben twee keer de hulp van de owner nodig. Hij heeft ondertussen 1 vraag al wel aangepast.
Gewone geocaches hebben we hier niet gedaan. Het was gewoon veel te warm om doosjes te gaan zoeken 🙂

September 2023
Le Mont Saint Michel

Het blijft verschrikkelijk heet als we de Mont Saint Michel gaan bezoeken. Ons plan om de labcaches en geocaches te doen gaat niet lukken. Er is zoveel volk en het is zo warm dat we met moeite 1 labcache doen. We gaan terugkomen in het najaar of winter voor de rest want het is er mooi en interessant maar niet bij zo’n temperaturen. ‘Le Marquis de Tombelaine’ hebben we in een anderhalf uurtje gedaan. Bij twee vragen hebben we even moeten doordenken maar uiteindelijk is alles gelukt.

September 2023
Granville (Donville-les-Bains)

De hitte blijft aanhouden en het inspireert ons dus niet om veel te geocachen. Maar overal waar we zijn willen we toch iets doen, dus we doen ook hier ons best.
We beginnen met de labcache ‘les jardins de Christian Dior’ die geen al te grote afstanden bedraagt. Het speelt zich allemaal af binnen de tuinen dus we zijn er redelijk snel rond.
Naast de labcache doen we nog een aantal caches in de buurt van het water (hoe dichter bij het water hoe minder heet dat het is).
De meest noordelijke die we doen is Dragon (ligt nog in Donville-les-Bains in de buurt van onze camping) en de meest verre die we doen is in Granville haven La Jetée Ouest.
We doen er in totaal een stuk of 10 wat niet echt een goed resultaat is, maar zolang het zo warm blijft zal ook het geocachen niet echt in de hoge scores vallen.

September 2023
St Malo

We verblijven een paar dagen in het prachtige St Malo (voor meer foto’s zie in onze Camperreizen, Frankrijk 2023).
Er zijn in St Malo drie labcaches die we vlotjes kunnen afwerken.  ‘St Malo 1′, ‘St Malo 2‘ en ‘Les noms de rue insolites‘ zijn alle drie leuke labcaches om te doen en zoals altijd brengen ze je op interessante plaatsen van de stad.
Geocaches mogen natuurlijk ook niet ontbreken maar de eerste twee die in de buurt van onze camping liggen vallen al tegen. De eerste ‘Muraille Romaine‘ is heel zeker niet meer aanwezig want we vinden wel de plaats maar helaas geen doosje. De tweede ‘La digue des sablons’  is mogelijk nog daar, maar we vinden het een beetje gevaarlijk om in de stenen dicht bij het water te gaan rondneuzen.
Aan de haven doen we ‘Seagate‘ en ‘Les écluses du Naye‘ en in de binnenstad intra muros pikken we er nog een aantal mee. Heel leuke stad om rond te kuieren 🙂

Porte de Dinan
Bastion Saint Philippe
Marché aux légumes
Grand porte
etc….

September 2023
uitstap vanuit St Malo naar Jersey

Jersey zit eigenlijk onder de Britse kroon maar ligt geografisch gezien wel in Franse wateren. Aangezien we een dagje Jersey doen vanuit St Malo zet ik hem hier ook op de Franse pagina.
We hebben 1 labcache gedaan in de hoofdstad St helier ‘St Heliers statue West‘ bracht ons naar 5 zeer uiteenlopende plaatsen in de stad maar gelukkig alles kunnen vinden.
Iets verder op het eiland wilden we in St Aubin nog een andere labcache doen maar daar bleven we hangen bij de tweede vraag. Aangezien deze op een schiereilandje lag en enkel te doen is bij laag tij konden we hier geen uren spenderen. De cache die er lag hebben we ook niet gevonden en dat is spijtig….we hadden hier graag een smiley gehad.
In St Helier hebben we er twee kunnen vinden, wat ons een souvenir opbrengt van Jersey. We gingen dus niet met lege handen terug naar St Malo 🙂

September 2023
Beuvron-en-Auge

Na een heel leuke week St Malo en omgeving willen we richting Honfleur rijden maar we maken nog een kleine tussenstop. In Beuvron-en-Auge, een heel heel klein dorp dat in de groep zit van ‘les plus beaux villages de France’ gaan we een rondwandeling maken. Lang duurt ze niet want het dorp is niet veel meer dan twee straten. Voor foto’s van dit schilderachtige dorpje kan je terecht in onze sectie Camperreizen, Frankrijk 2023.
We doen eerst de labcache ‘Balade à Beuvron-en-Auge’, die ons op zo’n 30 minuten doorheen het dorp leidt en waarmee we dan ook de interessantste punten hebben gezien. Er liggen twee gewone caches. De eerste, die zich aan de kerk bevindt, ‘Eglise Saint Martin‘ is makkelijk te vinden op zeer precieze coördinaten.  De tweede, ‘Beuvron en Auge‘ kunnen we niet vinden. We zijn blijkbaar niet de enigen want er zijn meer DNF’s dan Founds, maar volgens de eigenaar en de laatste vinder ligt hij wel degelijk op zijn plaats. Op de plaats passeren heel veel muggles en na een 20 minuten geven we op.
Leuk dorpje, leuke labcache en morgen weer verder 🙂

September 2023
Honfleur

We plannen 1 of 2 dagjes Honfleur en alhoewel het weer niet meezit hebben we de eerste dag geluk. We beginnen met twee labcaches : ‘Personnages Honfleurais‘ en ‘I love Honfleur‘. Beiden zijn heel leuk om te doen en de eerste brengt je ook op minder toeristische plekjes. Want dat Honfleur toeristisch is, dat moeten we er niet bijvertellen. Het is een mooi stadje maar op het populairste gedeelte kan je echt over de koppen lopen.
De twee labcaches hebben ook een bonuscache die we uiteraard meepikken en daarnaast doen we nog een aantal andere caches in en rond het centrum.
We willen de dag nadien graag verder geocachen maar de regen valt met bakken uit de hemel…Niet een beetje regen maar een zondvloed…Na een uur schuilen met een dure en niet eens verse pannekoek keren we terug naar de camper. De volgende ochtend blijft het grijs en onvoorspelbaar en we beslissen om verder richting België te rijden.
We komen hier nog wel eens terug, maar in een rustigere minder toeristische maand en hopelijk met iets minder wind en regen 🙂
Voor meer foto’s kan je zoals altijd terecht bij onze camperreizen.

September 2023
Chatel sur Moselle

Onder weg naar Spanje stoppen we in Frankrijk in  Chatel sur Moselle waar we de labcache ‘A la décourverte de Châtel sur Moselle’ en de tradi cache Forteresse Chatel sur Moselle. Een klein leuk dorpje dat naast een bakker en een minisuperette redelijk uitgestorven lijkt. De restanten van de Forteresse houden het dorp in leven 🙂