Geocachers on Tour

Duitsland - 2015

Februari 2015
Polsenhof (Dillingen)

Polsenhof, een mini-gehucht van Dillingen in het Duitse Sudeifel. Het is op loopafstand van waar wij wonen en in een woest stukje natuur ligt een cache verstopt, Polsenhof Jungle. De cachenaam ‘jungle’ verraadt het al, het was niet eenvoudig om het doosje te vinden. Eerste zoektocht niet gelukt en met een DNF (did not find) naar huis. Maar een week later toch weer naar ginder en dit keer blijven ploeteren tot we het logboekje in handen hadden.
Alleen dan is een geocacher gelukkig.

Februari 2015
Bollendorf

Op zoek naar geocaches in Bollendorf. Dat is als het ware in onze achtertuin. Op de grote foto links zie je een deel van de Ali Baba and the fourthy thieves. Niet gemakkelijk te vinden want de GPS wijkt iets af in het bos maar uiteindelijk toch kunnen omzetten in een smiley op de kaart. De moeite om deze te ontdekken !

April 2015
Ferschweiler

Langs de baan tussen Weilerbach en Ferschweiler is een kleine inham waar je normaal gezien niet direkt gaat stoppen. Maar de GPS duidt aan dat er hier iets ligt…dus met onze cachemobiel toch even langsgaan. De moeite want deze kleine plek heeft iets mysterieus. En uiteraard hadden we na enkele minuten ook de cachedoos (Mach mal Rast am Mühlenborn) in onze handen.

April 2015
Irrel - Ernzen

Irrel, Ernzen, Ferschweiler… het is allemaal in onze buurt en dus makkelijk om er te geocachen. Vele caches die we in 2015 vonden zijn vandaag niet meer actief. Ik geef hier dus ook geen links mee . . . het verandert te veel en te snel. In elk geval is het een mooie omgeving en ook voor niet – geocachers een hele populaire omgeving.

April 2015
Schwarzenbruch - Kruchten

De cache Stumme Zeugen ligt in de buurt van deze Duitse oorlogsbegraafplaats Schwarzenbruch, langs de baan van Mettendorf naar Bollendorf.

Mei 2015
Irrel - Menningen

In de  buurt van Irrel en Menningen liggen een paar leuke geocaches.
Ik geef er hier een paar mee maar dat zijn ze uiteraard niet allemaal. Zoals eerder geschreven gebeurt het ook dat er geocaches gearchiveerd worden. Ze blijven bestaan in je persoonlijke statistieken maar je vindt ze dan niet meer terug op de kaart.

Die Geisterbrücke
Alter Muhle Irrel
Eisenbahnviadukt Menningen

Mei 2015
Ralingen - Godendorf

We blijven in de buurt van onze thuishaven en vandaag gaat het richting Ralingen en Godendorf. We belanden in een oude tunnel van de Sauertalbahn waar tegenwoordig het fiets- en wandelpad door loopt. De owner van de cache Alter Tunnel geeft op de geocache pagina nog wat meer uitleg over de vroegere spoorlijn. Een leuke cache !
Daarna gaat het heel stijl  richting Strahlung. Aan de weg naar boven lijkt geen einde te komen maar als we eindelijk de top bereiken worden we wel beloond met een mooi uitzicht. Terug naar beneden gaat het iets sneller en een pak minder vermoeiend, al is het dan weer nefast voor onze steeds ouder wordende knieën 🙂

Juni 2015 - Wintersdorf

Vanmiddag hebben we niet veel tijd maar als we in Wintersdorf passeren nemen we snel een tweetal caches mee. De eerste is Franken in Wintersdorf en nummer twee is TB Hotel Johann Prinz of Windersdorf.

Juni 2015
Ferschweiler

In Ferschweiler liggen een aantal caches maar er is slechts 1 rondje dat blijkbaar de tand des tijds doorstaat en dat dus ook vandaag nog steeds actief is. Of althans een deel ervan.
Skyla an Nacho is een klein toertje van van vroeger 6 maar nu nog 5 caches 🙂

Oktober 2015
Daufenbach

Daufenbach is een klein dorpje met een prachtige natuur en niet onbelangrijk : er ligt een hele leuke geocache tour. Als ik me goed herinner waren er twee tours, maar als ik vandaag controleer op de site ligt er enkel nog de Russische Roulette tour. Deze is in elk geval de moeite. Heel mooi gemaakt en heel afwisselend. Terrein soms tot T4, wat voor ons echt het maximum is. Een T5 doen we nooit aangezien je daar in de meeste gevallen klimgerief voor nodig hebt…en hoe verslaafd we ook zijn…daar beginnen we niet meer aan 🙂  We willen wel hoor, maar het lijf wil niet meer mee…en het moet leuk blijven…we willen geen benen breken en maanden out of order zijn…maar goed…deze heeft T4’s, dus daar wagen we ons nog aan 🙂
De foto’s van de caches die je hieronder ziet zouden kunnen afwijken van wat er nu momenteel ligt. Onze foto’s dateren van 2015. Het parcours was soms redelijk zwaar maar we hebben er enorm veel plezier aan beleefd. De caches waren allemaal op een zeer originele manier in elkaar geknutseld.

Oktober 2015
Nonnweiler

De Huskys Power Trail ligt rond de Nonnweiler Stausee en bedraagt ongeveer 13 km. Het was onze eerste powertrail en aangezien we toen nog geen fiets hadden (wat hier heel welkom had geweest) gingen we gepakt en gezakt op stap om de 42 dozen te vinden. Heel leuke dag en ‘s avonds stijve beentjes maar een heleboel smileys bij op de kaart 🙂

Nonnweiler Stausee Germany

WANTED
TWO ADDICTED GEOCACHERS

Oktober 2015
Weilerbach

Weilerbach…een speciale plaats….Ik kom er al sinds mijn prille jeugd en ik heb er altijd rust gevonden. Ook wanneer we niet gaan geocachen bezoek ik af en toe het Schloss Weilerbach met zijn prachtige tuin en de ondertussen gerenoveerde gebouwen daarrond. Op het moment dat ik deze foto’s publiceer ligt er geen geocache aan het Schloss zelf…maar het blijft de moeite om hier even te vertoeven 🙂