Geocachers on Tour

Duitsland - 2015

Februari 2015 - Polsenhof (Dillingen)

Polsenhof, een mini-gehucht van Dillingen in het Duitse Sudeifel. Het is op loopafstand van waar wij wonen en in een woest stukje natuur ligt een cache verstopt, Polsenhof Jungle. De cachenaam ‘jungle’ verraadt het al, het was niet eenvoudig om het doosje te vinden. Eerste zoektocht niet gelukt en met een DNF (did not find) naar huis. Maar een week later toch weer naar ginder en dit keer blijven ploeteren tot we het logboekje in handen hadden.
Alleen dan is een geocacher gelukkig 🙂

April 2015 - Bollendorf

Op zoek naar geocaches in Bollendorf. Dat is als het ware in onze achtertuin. Op de grote foto links zie je een deel van de Ali Baba and the fourthy thieves. Niet gemakkelijk te vinden want de GPS wijkt iets af in het bos maar uiteindelijk toch kunnen omzetten in een smiley op de kaart. De moeite om deze te ontdekken !

April 2015 - Ferschweiler

Langs de baan tussen Weilerbach en Ferschweiler is een kleine inham waar je normaal gezien niet direkt gaat stoppen. Maar de GPS duidt aan dat er hier iets ligt…dus met onze cachemobiel toch even langsgaan. De moeite want deze kleine plek heeft iets mysterieus. En uiteraard hadden we na enkele minuten ook de cachedoos (Mach mal Rast am Mühlenborn) in onze handen.

Irrel Germany

April 2015
Irrel - Ernzen

Kruchten Biesdorf Germany

April 2015

Schwarzenbruch – Kruchten

De cache Stumme Zeugen ligt in de buurt van deze Duitse oorlogsbegraafplaats Schwarzenbruch.

Kruchten Biesdorf Germany


Mei 2015
Irrel - Menningen

 

 

In de  buurt van Irrel en Menningen liggen een paar leuke geocaches.
Ik geef er hier een paar mee maar dat zijn ze uiteraard niet allemaal. Zoals eerder geschreven gebeurt het ook dat er geocaches gearchiveerd worden. Ze blijven bestaan in je persoonlijke statistieken maar je vindt ze dan niet meer terug op de kaart.

Die Geisterbrücke

Alter Muhle Irrel

Eisenbahnviadukt Menningen


Mei 2015
Ralingen - Godendorf

We blijven in de buurt van onze thuishaven en vandaag gaat het richting Ralingen en Godendorf. We belanden in een oude tunnel van de Sauertalbahn waar tegenwoordig het fiets- en wandelpad door loopt. De owner van de cache Alter Tunnel geeft op de geocache pagina nog wat meer uitleg over de vroegere spoorlijn. Een leuke cache !
Daarna gaat het heel stijl  richting Strahlung. Aan de weg naar boven lijkt geen einde te komen maar als we eindelijk de top bereiken worden we wel beloond met een mooi uitzicht. Terug naar beneden gaat het iets sneller en een pak minder vermoeiend, al is het dan weer nefast voor onze steeds ouder wordende knieën 🙂

Juni 2015 - Wintersdorf

Juli 2015
Ferschweiler

Ferschweiler Germany
Ferschweiler Germany

"I'm not lost, I'm exploring"

jana Stanfield

Ferschweiler Germany
Ferschweiler Germany

Oktober 2015
Daufenbach

Daufenbach is een klein dorpje met een prachtige natuur en niet onbelangrijk : er ligt een hele leuke geocache tour. Als ik me goed herinner waren er twee tours, maar als ik vandaag controleer op de site ligt er enkel nog de Russische Roulette tour. Deze is in elk geval de moeite. Heel mooi gemaakt en heel afwisselend. Terrein soms tot T4, wat voor ons het maximum is. Een T5 doen we nooit aangezien je daar in de meeste gevallen klimgerief voor nodig hebt…en hoe verslaafd we ook zijn…daar beginnen we niet meer aan 🙂  We willen wel hoor, maar het lijf wil niet meer mee…en het moet leuk blijven…we willen geen benen breken en maanden out of order zijn…maar goed…deze heeft T4’s, dus daar wagen we ons nog aan 🙂
De foto’s van de caches die je hieronder ziet zouden kunnen afwijken van wat er nu momenteel ligt. Onze foto’s dateren van 2015.

Oktober 2015
Nonnweiler

De Huskys Power Trail ligt rond de Nonnweiler Stausee en bedraagt ongeveer 13 km. Het was onze eerste powertrail en we hadden toen nog geen fiets dus gepakt en gezakt gingen we te voet op stap om 42 dozen te zoeken. Leuk om te doen en je hebt ‘s avonds een heleboel smileys op de kaart.

Nonnweiler Stausee Germany

WANTED
TWO ADDICTED GEOCACHERS

Oktober 2015
Weilerbach

Weilerbach…een speciale plaats….Ik kom er al sinds mijn prille jeugd en ik heb er altijd rust gevonden. Ook wanneer we niet gaan geocachen bezoek ik af en toe het Schloss Weilerbach met zijn prachtige tuin en de ondertussen gerenoveerde gebouwen daarrond. Op het moment dat ik deze foto’s publiceer ligt er geen geocache aan het Schloss zelf…maar het blijft de moeite om hier even te vertoeven 🙂