Geocachers on Tour

Portugal 2022

Mei 2022
Portugal

Als we op 15 maart voor 3 maanden met de camper willen rondreizen is het de bedoeling dat we zowel Spanje als Portugal bezoeken.  We wilden ongeveer 6 weken in Spanje blijven en dan oversteken naar Portugal maar door het slechte weer in het begin van onze vakantie hebben we wat meer tijd in Spanje doorgebracht dan gepland. Uiteindelijk zijn we toch de grens overgestoken naar Portugal maar we hebben hier niet echt veel gaan geocachen. Het was verschrikkelijk warm en dat was zeker éen van de redenen maar er kwam ook bij dat dit eerste deel van Portugal ons minder beviel dan dat we verwacht hadden. U kan ons ‘korte’ verslag over de reis dan ook lezen bij onze camperreizen.
We hebben uiteraard wel iets gedaan want we zouden geen volwaardige geocachers zijn als we gedurende twee weken niks doen . . . dat is echt niets voor ons . . . Dus hebben we wel in elke plaats waar we gestopt zijn minstens éen of een paar geocaches gaan zoeken.
Hieronder een korte beschrijving :

Tavira

In Tavira hebben we éen labcache (500 anos Tavira Cidade – Jardins de Tavira)  gedaan en éen virtuele cache, A Ponte Romana de Tavira. Voor de rest heeft de stad ons niet geïnspireerd wegens veel te druk en veel te Brits.
We hebben een fietstoer gedaan van Tavira naar Cacela Velha en daar lagen een aantal meepikkers op de weg van de reeks Ecovia do Litoral.
Als afsluiter van onze driedaagse in Tavira zijn we naar  Ilha de Tavira gefietst waar je een treintje kan nemen van het vasteland via het schiereiland naar het strand. We hebben daar een labcache gedaan, Trilho do Barril die we dankzij de logs van de voorgaande cachers konden maken. De vragen waren niet logisch en de antwoorden al evenmin. Niet zozeer de taal was hier een struikelblok, want daar heb je google translate voor, maar de manier waarop je de antwoorden moest invullen was absoluut niet logisch. Als je op de eerste vraag exact moet antwoorden wat er op een bord staat, maar op de volgende vraag iets helemaal afwijkend, dan is dat niet consequent. Je verliest hierdoor enorm veel tijd wat eigenlijk niet de bedoeling is.

Albufeira

Met de camper stonden we geïnstalleerd in Falesia op een tien kilometer van Albufeira. Op dag éen vol goede moed een fietstripje gemaakt naar de zeer bekende stad maar de drukkende hitte en de massa’s mensen die de kleine straatjes vulden deden ons vlug van gedachte veranderen. We hebben welgeteld éen cache gedaan en zijn dan naar de haven gefietst om tapa’s te eten en om een boottrip te boeken voor de volgende dag langs de mooie grotten aan de Atlantische oceaan. De foto’s van deze trip kan je zien in ons camperverslag van Portugal.
Hier helaas dus slechts 1 cache, namelijk : Pau de Bandeira. Leuk gemaakt !

Luz

Vanuit Falesia zijn we met de camper verhuisd naar Luz vanwaar we Lagos en Sagres wilden bezoeken. Zoals geschreven in ons camperverslag hebben we uiteindelijk om diverse redenen beslist om terug naar Spanje te rijden en Portugal te verplaatsen naar een latere datum.
Hier dus ook maar 1 cache : Top view of Luz
We komen zeker nog terug naar Portugal. Ons plan is om dan in het noorden te beginnen. Maar voor nu : Terug naar Spanje 🙂