Geocachers on Tour

Duitsland - 2019

Januari 2019
Mettendorf

In Mettendorf, niet zo heel ver van ons thuisfront ligt een nieuwe toer en die willen we gaan verkennen. De ronde is ongeveer 8 km lang en echt de moeite. Leuke en originele caches en goed onderhouden. We vinden ze allemaal van A tot Z en en pikken natuurlijk ook nog de bonus mee.

Das Alphabet

Februari 2019
Bollendorf

Een dagje gaan geocachen in onze achtertuin. Altijd leuk 🙂
Vandaag doen we de multi Teufelsloch. Heel mooie wandeling door het rotsachtige gebied. Een aanrader !

Februari 2019
Perl - Palzem (Moselsteig 1)

Vandaag onderweg voor de Moselsteig deel 1. Het is niet onze eerste Moselsteig-etappe want in december 2018 zijn we begonnen met deel 2. Reden hiervoor was dat we voor deel 1 nog niet het juiste gerief hadden. Meer dan 30 geocaches hangen hoog in de bomen en zijn ‘hengelcaches’. De hengel hebben we speciaal laten maken en vandaag kunnen we eindelijk op stap. Het hengelen is leuk, maar na meer dan 30 stuks is de fun er wel af. Je moet de hengel uitschuiven om de geocache te nemen, terug inschuiven om de petling naar beneden te halen en loggen, terug uitschuiven om de cache terug te hangen en nogmaals inschuiven om de hengelstok makkelijk te vervoeren naar de volgende cache….Als je dat zo’n 30 keer gedaan hebt is het wel goed geweest 🙂
Toch blijft Moselsteig leuk om te doen vanwege de mooie vergezichten, vele kilometers en ‘s avonds veel smileys op de kaart plus een stempel van de bonus op ons Moselsteig documentje.

Moseilsteig 01/01

Maart 2019
Nittel - Konz (Moselsteig 3)

Weer op stap voor een Moselsteig etappe en vandaag doen we deel 3. Het eerste stuk van een Moselsteig trip is altijd enorm stijgen maar dat is goed voor de conditie…:-)
Stempel nummer 3 is binnen en ‘s avonds nemen we het treintje terug richting cachemobiel 🙂

Moselsteig 03/01

Maart 2019
Bollendorf - Ferschweiler - Holsthum - Herforst (Arenrath)

In maart doen we nog een paar kleine rondjes in de buurt. In Bollendorf is er de mooie multi Ausflug in vergangenen Zeiten. Heel mooie wandeling (ja, ik weet het, ik val in herhaling, maar het is en blijft een indrukwekkend gebied hier) verdeeld over 9 stations. In Ferschweiler en Holsthum nemen we nog een aantal tradi’s mee en later op de maand doen we een wandeling in Herforst (Arenrath). Leuke toer ook met allemaal zelfgemaakte caches. Het was een regenachtige dag maar de originele caches maken dat dan weer helemaal goed 🙂