Geocachers on Tour

Luxemburg - 2019

Januari 2019
Mertert

Koud en zonnig weer ! Dat is weer de perfekte gelegenheid om de geocache schoenen aan te trekken (en in dit seizoen ook de muts) en op stap te gaan. Een heel leuke reeks in Mertert die de naam Birdhousetrail gekregen heeft. Leuke toer van 15 caches !

Maart 2019
Beaufort en Berdorf

Een eerste wandeling in Maart brengt ons in Beaufort. Er vertrekt een multi aan de jeugdherberg en volgt het Lehrpfad “Mensch & Stein”. De wandeling op zich is heel leerrijk maar de owner van deze multi heeft er nog iets extra van gemaakt. Op de aangeduide coördinaten moet je foto’s herkennen die hij genomen heeft en dat lijkt op het eerste zich een makkelijke opgave, maar dat is het niet altijd. Als je alle foto’s juist hebt kunnen situeren, dan kan je de bonus vinden. Voor ons een top multi !

Van dezelfde owner doen we deze maand ook nog de Baerdreffer Tour, een multi van dik 12 km….maar echt wel de moeite !

Juni 2019
Consdorf - Echternach

In juni gaan we op stap met onze Belgische geocache buddy Liz (LizzieDp) en vallen we de muppentour aan in de buurt van Consdorf (Kalkesbach). Het is een mystery-reeks en dat is niet zo ons ding. We hebben er al gedaan, maar we laten het puzzelen liever aan anderen over. In dit geval heeft Liz (Thank you Lizzie) heel de reeks opgelost. Voor ons was het dus heel makkelijk. Coördinaten ingeven en op zoek gaan.
Een vraag aan die dit leest en weet : Op de eerste foto zie je een zwart net hangen (vrij lang). Deze hangen op verschillende plaatsen in het bos en we hebben geen idee waarvoor die dienen. Iemand die ons kan helpen ?

Muppentatz

Diezelfde maand loggen we ook onze eerste FTF…
Wat is een FTF ?? Het betekent First to Find en wil zeggen dat je bij de publicatie van een nieuwe geocache de eerste bent om te loggen. Je moet een beetje geluk hebben. Als een nieuwe cache wordt gepubliceerd moet je toevallig online zijn om dat te merken, het moet in je buurt zijn…en je moet ook nog direct beschikbaar zijn om naar de plaats te gaan. Met deze is ons dat gelukt. FTF en dus onze naam als eerste in het logboek 🙂

Den Weier/The Pond

Juli 2019
Reisdorf

We ontdekken een nieuw rondje op de kaart dat vlakbij ligt dus op een zomeravond besluiten we om deze te lopen. Leuke wandeling met 1 multi, 11 tradis en 1 bonus.

PET Reisdorf