Geocachers on Tour

België - 2023

Juli 2023
Achel - Pelt

Eind juli rijden we naar België voor onderhoud aan onze camper. We moeten in Pelt zijn en de tijd dat we moeten wachten op onze wagen gaan we al wandelend de streek een beetje verkennen. Dat brengt ons in Achel voor een labcache en een paar gewone caches. Een heel mooie streek maar het weer zit niet echt mee. We proberen toch de dag vol te krijgen en stappen meer dan 15 km. Helaas krijgen we vlak voor we waypoint 5 van de labcache ‘Ontdek het dorp Achel’ willen doen een zwaar onweer op ons dak. Het laatste punt gaat nog meer uit de richting dan waar we eigenlijk moeten terugkeren, dus we beslissen om deze niet meer te doen. We hebben onderweg wel drie caches meegepikt van de reeks ‘Achels dozijn‘. We willen in de toekomst nog terugkomen en dan nemen we ook onze fietsen mee.

Augustus 2023 - Pelt en omgeving

We beginnen aan een reis van ongeveer 3 maanden richting Frankrijk en Spanje. Maar de eerste week passeren we nog langs België voor motor nazicht in Pelt en afscheid van mijn ouders in Antwerpen.  Eerste stop is dus Pelt waar we in juli ook al waren. Ditmaal hebben we onze fietsen bij en kan de radius een flink stuk uitvergroot worden.
We beginnen met de labcache die we vorige keer hebben moeten stoppen wegens zwaar onweer. ‘Ontdek het dorp Achel’ kunnen we nu eindelijk tot een goed einde brengen. Vervolgens doen we nog eentje dat echt op de grens België Nederland ligt, ‘Fietsen rond en door de Leenderbos’.
In St Huibrechts Lille doen we ‘Ontdek het dorp Lille’ en dan fietsen we naar Neerpelt voor de labcache (Neerpelt a/d Dommel. Limburg noemt men een fietsparadijs en dat kan ik alleen maar bevestigen. Het is hier zalig fietsen en dat merk je ook aan de massa’s fietsers die je hier op een dag tegenkomt. Er liggen op elke fietsroute regelmatig café’s en tavernes dus de inwendige mens wordt hier ook erg verwend.

Terwijl onze camper bij Rotec in Pelt staat voor motorisch nazicht fietsen we nog in de buurt op zoek naar caches en labcaches. We rijden vooral rond in Achel en doen daar nog de leuke toer ‘Achels Oorlogsvelden’.
Dit is onze laatste stop in België. We rijden morgen door naar Antwerpen en vertrekken van daaruit naar Frankrijk.

Augustus 2023
Durbuy

Onze plannen om na een laatste stop Antwerpen naar Frankrijk en Spanje te reizen zijn helaas een beetje gewijzigd. In Antwerpen is Suzette gestruikeld over een dal van het voetpad op de Groenplaats. Lelijk terechtgekomen en een minder plezant verdict op de spoed St Vincentius. Pols gebroken. Het klinkt een beetje als herhaling want vorig jaar had Suzette de andere arm gebroken….Kwestie van afwisseling heeft ze nu gezorgd dat de andere een smak kreeg . . .
We gaan dus geen 3 maanden doorheen Frankrijk en Spanje toeren maar ons richten op kortere trips tot het gips er terug af mag. Onze planning kan dus elke week bijgestuurd worden.
Vandaag zijn we na 3 dagen thuis om even te bekomen terug vertrokken en zijn we gestopt in Durbuy. We hebben er een paar uurtjes rondgewandeld en de labcache meegepikt die er beschikbaar was.  Er liggen ook een aantal nieuwe tradis maar aangezien we maar 1 dag blijven doen we enkel de labcache : ‘Durbuy la belle’.

Augustus 2023
Antwerpen

We zijn nog even terug in Antwerpen om een nieuwe gips te halen in het ziekenhuis en we maken altijd van iets vervelends ook iets leuks. We gaan daarom nog een vroege avondwandeling maken in de stad en doen de labcache ‘Mas Inside’. Zoals de titel aangeeft speelt het zich allemaal binnen het Mas af en word je van de gelijkvloers helemaal naar het panoramadak gebracht om de labcache te voltooien. Makkelijke vragen, mooie zichten en na de labcache de avond afgesloten met een lekker etentje in een restaurant op het Eilandje.

September 2023
De Panne

Na onze korte rondreis in Normandië belanden we terug in België en stoppen we even in de Panne. Even een korte pauze vooraleer we terug naar Antwerpen rijden voor de gebroken pols van Suzette. Er zijn drie labcaches in de Panne en we kiezen er twee. De derde laten we liggen omdat onze hongerige magen de overhand nemen en we ervoor kiezen om ergens lekker te gaan eten 🙂
De twee die we doen brengen ons in de ‘Duinpanne’ en de ‘Dumontwijk’. Leuk om te doen en weer een stukje De Panne gezien wat we zonder onze hobby niet ontdekt hadden.