Geocachers on Tour

België - 2019

Februari 2019
Aye - Hazeilles - St Hubert

Weer onze traditionele 3 daagse in de Ardennen. De caches in de buurt van Aye (niet zo ver van Marche) zijn ondertussen gearchiveerd maar absoluut de moeite als je in de buurt bent is het mooie kasteel d’Hassonville. We hebben er niet gegeten maar enkel een paar mooie foto’s genomen.

Wel nog een mooi rondje geocaches is te vinden in Hazeilles waar je 14 doosjes moet vinden plus een bonus. Mooie wandeling !

Als afsluiter van ons minitripje hebben we in Saint Hubert ook nog een toertje gelopen.

Sur les traces d’Hubert

Juni 2019
Maaseik en Rotem

Een weekendje Ohé en Laak gepland met onze camper (net over de grens in Nederland), maar voor de geocaches zijn we per veerboot en fiets naar België gekomen. In Maaseik en omstreken en Rotem een paar leuke, maar soms moeilijke caches gedaan.

Rustig door Rotem
The Task

Juni 2019
Natoye en Sorée

Vorig jaar hadden we hier in Natoye al een heel mooie cache-toer gedaan maar die is vervangen door deze nieuwe. De nieuwe loopt voor een stuk parallel met de oude maar hij is nog uitgebreid. Volgens de owner 18 km maar volgens onze GPS dik 20 km met 45 caches…een uitdaging om rond te geraken maar het is gelukt. Net terug in de auto voor het losbarsten van een daverend onweer. Beentjes moe maar ‘s avonds lekker gaan dineren met een verdiende fles wijn 🙂

Entre Champignac et Florée

Een tweede heel mooie toer bevindt zich in Sorée (Gesves). 30 caches, vele kilometers maar ook echt de moeite !

Hameaux et Châteaux

November 2019
Erezée - Durbuy en omgeving

We hebben twee dagen Durbuy en omgeving gepland maar blijkbaar hebben we de weergoden niet juist ingeschat…regen, regen en nog eens regen. Na onze Spanje-reis is dat even slikken, maar we besluiten toch om er in te vliegen 🙂
We zien dat er in Erezée sinds april 2019 een nieuwe toer ligt en die willen we graag doen. Volgens de beschrijving zou dit rondje 9 km lang zijn, maar wij tikken na de middag af op 13 km.
Erezée et ses environs
We kennen de omgeving al van vorige caches en vooral de plaats waar het toeristentreintje zijn eindhalte heeft vinden we leuk. Daar kunnen we ook even schuilen voor de plenzende regen en alhoewel de bar officieel niet geopend is krijgen we toch iets te drinken. Supertof !

De dag nadien kunnen we geocaches gaan zoeken in de buurt van onze B&B la Lisière
In en rond Palenge ligt een rondje van 12 km, goed voor 25 doosjes en een bonus.
La plaine des sapins
Het blijft er met bakken uitvallen maar dat zijn we nu al gewend…We beginnen deze ronde met nummer 9 omdat deze op slechts 80 m van de voordeur van onze B&B verwijderd is. Leuke toer en allemaal makkelijk te vinden. We houden af en toe wel van een uitdaging en de caches moeten niet altijd ‘direct’ te vinden zijn, maar met dit weer zijn we blij dat het oppikkers zijn 🙂
We picknicken rechtstaand onder een boom en we zijn blij als we ‘s avonds kunnen opwarmen onder een keiwarme douche.
Foto’s van deze twee dagen zijn ietwat fleps…dat was,  gezien de donkere wolken en zware regenval, niet te vermijden…