Geocachers on Tour

Frankrijk - 2018

Februari 2018
Nondkeil

Een toertje in onze thuisbuurt brengt ons bij Nondkeil (Ottange) waar we in de bossen 19 caches + bonus kunnen vinden. Koud en sneeuw (en daardoor sommige caches moeilijk te vinden) maar weer een leuke dag achter de rug.

Nondkeil forêt

Mei 2018
Charleville - Sedan

Weer een weekendje fietsen op de Voie Verte d’Ardennes waar we de laatste etappe doen van de GéoTransArdennes van Charleville naar Sedan en Remilly Aillicourt. 
We logeren in een schitterend hotel in Sedan, zalige fietspaden, leuke stadjes (Charleville is echt de moeite) en we vinden het spijtig dat de GéoTransArdennes gedaan is. We hebben drie weekendjes uitgetrokken om de hele trail te doen en het traject Givet – Sedan kan ik iedereen aanraden.

GéoTransArdennes

Augustus 2018
Balaruc

We rijden weer met de auto naar Zuid Spanje en in het zuiden van Frankrijk is het weer tijd voor een geocache en drink-en eet stop. Leuke namiddag en weer fris om verder te reizen.

La Cadolle

September 2018
Avignon
Mornas

Vorig jaar voor de eerste keer in Avignon geweest en dat had zo’n indruk nagelaten dat we op onze terugreis van Spanje weer een middag en avond in Avignon wilden doorbrengen. Eén cachke meegepakt…voor de rest gewoon weer wat rondgewandeld en vooral genoten van deze prachtige stad.

Sur le pont d’Avignon

Doorgereden richting home sweet home, maar eerst nog gestopt in Mornas. Hier waren we elk jaar al gepasseerd en vanop de autostrade altijd een prachtig zicht op de Forteresse de Mornas…dus deze keer gestopt en ter plaatse gaan kijken.
Een hele klim om boven te geraken maar dat is echt de moeite.
Voor de cache moeten we nog iets verder en in de brandende hitte is dat niet niks…maar we zitten nu zo hoog, we gaan gewoon verder. En ja, eindelijk kunnen we hem loggen.
La forteresse de Mornas

November 2018
Nord Pas de Calais

333 caches…die staan op het programma als we de Power Trail Haut de France willen gaan doen in de Franse Westhoek. Redelijk zwaar want we hebben er drie dagen voor uitgetrokken dus dat is gemiddeld een dikke honderd stuks per dag. We logeren in Veurne en rijden dus elke ochtend even over de grens om een stuk van het parcours af te leggen. Een hele leuke trip maar best vermoeiend. Het wordt naar het einde toe echt snel snel snel om toch alles te kunnen meepakken dus 4 dagen ipv 3 had beter geweest.

Power Trail Haut de France