Geocachers on Tour

Luxemburg - 2015

Mei 2015
Altrier en omgeving

Een paar leuke geocaches in en rond Altrier, gelegen tussen Echternach en Junglinster.
De oude eik is een bezienswaardigheid op zich. De boom is meer dan 1000 jaar oud en is dus getuige geweest van heel veel boeiende verhalen in de streek.
Volgende drie caches liggen hier in de buurt :
Triginta Tribus II
Beim Wäschbuer am Buerlach
d’Schanzer Line 
Op de laatste foto’s een compleet verwoeste bus in the middle of nowhere…a leuke lost place (helaas geen cache meer op die plaats)

Mei 2015
Born

In Born (tussen Echternach en Wasserbillig) hebben we 3 geocaches meegepikt. Eentje daarvan is de virtuele Stonegarden. Bij dit soort caches zoek je geen doosje met een logboek. Er is niets fysiek aanwezig waar je je naam kan achterlaten. Je moet daarom een aantal vragen beantwoorden die aantonen dat je wel degelijk ter plekke was.

Twee anderen in de buurt zijn : Old Tree en Ons Natur. Deze laatste is een mystery cache. Bij dit soort caches moet je eerst een raadsel oplossen alvorens je de juiste coördinaten kan vinden. Mysteries zijn er in alle soorten. Van heel makkelijk over echte hersenkrakers tot puzzles die ik liever aan anderen overlaat.

Mei 2015
Girst

In Girst ligt een superleuke geocache-tour, de Muppentour Bungee & Balou. Mooie natuur en toffe geocaches. Een aanrader !

Mei 2015
Girsterklaus

Girsterklaus, een oase van rust en een mooie kapel. Ze werd gebouwd in de 14de eeuw (op nog oudere fundamenten) en is de oudste bedevaartplaats van de Heilige Maagd Maria in het Groothertogdom Luxemburg.
Hier ligt de multicache Gottesheiser zu Lëtzebuerg : Girsterklaus. Niets ingewikkeld en snel gevonden. Ook zonder cache-bedoelingen is het de moeite om langs hier te passeren.

Mei 2015
Mompach en omgeving

Een aantal caches die we in 2015 gevonden hebben zijn vandaag niet meer beschikbaar. Nog wel te loggen is de Mystery of the map en de iets verder van Mompach weg gelegen Wind Turbine

Mei 2015
Rosport en Steinheim

Een namiddagje geocachen in de buurt van Rosport en Steinheim. Er zijn een aantal heel leuke bij !

Chi Sono???Il Sesto
PET(ling)
Bird Watching
Cache zu Steenem
Vue op Steenem

Mei 2015
Wolper - Méchelskierch

Deze wandeling brengt je naar een heel speciale plaats in het bos. De heremiet Michel leefde hier op het einde van de 18de eeuw. Vandaag heeft de gemeente de plaats gerestaureerd. De moeite om langs te gaan en uiteraard de geocache Dem Méchel seng Kierch te loggen.

Juni 2015
Mullerthal

De Kalktufquellen in het Mullerthal. Een prachtige combinatie van diverse mossoorten, rotsen en kristalhelder water. Een must see als je in de buurt bent.
Twee caches (een fysieke en een virtual) met betrekking tot deze speciale locatie.
tradi : Kalktufquellen
virtual : Kalktufquellen
In de buurt zijn uiteraard nog meerdere caches te vinden. Nog een leuke iets verderop richting Waldbillig is de Il muro del pianto

Juli 2015
De Moezelstreek

De Moezel loopt ongeveer 40 km door Luxemburg en kruist Wasserbillig, Grevenmacher, Remich en Schengen. Er liggen geocaches langs het mooie fietspad,tussen de wijnbergen en in de pittoreske dorpjes. De rivier vormt de grens tussen Luxemburg en Duitsland. Ook aan de overzijde (zie Duitsland) is het absoluut de moeite om de streek al geocachend te verkennen.

Augustus 2015
Manternach

Wandelen langs de Syr in de buurt van Manternach brengt ons bij de leuke cache Pabeierfabréck die we vandaag gedaan hebben in gezelschap van onze geocaching buddy Liz uit België.

Oktober 2015
Grundhof

Grundhof is een klein dorpje met éen hotel en enkele huisjes maar  in hun achtertuinen de prachtige natuur van het Mullerthal. Een aantal caches die we gedaan hebben in 2015 zijn ondertussen verdwenen maar Vogelsang 1 is ook vandaag nog actief.

November 2015
Mondorf-les-Bains en Remich

Een namiddagje Mondorf en Remich en twee geocaches zijn zeker de moeite waard. In Mondorf is dat op de grens met Frankrijk Les Gardes-Frontières en in Remich The House of 1911