Geocachers on Tour

Spanje - 2018

September 2018
Tarifa

Wie de vorige Spanje verslagen heeft gelezen weet ondertussen al dat Tarifa éen van mijn favoriete bestemmingen is. Dit jaar, niettegenstaande de hitte, hebben we een heel stuk gewandeld om de  Colada de la Costa te kunnen loggen. Maar het was de moeite. Prachtige natuur met zicht op de straat van Gibraltar en Marokko…het gaat niet vervelen 🙂

September 2018
Castell de Ferro

Na een leuke vakantie in het Zuiden van Spanje keren we terug richting Bollendorf. Maar we stoppen nog een aantal keer onderweg. Onze eerste halte is Castell de Ferro, een dorp in de provincie Granada, waar een cache ligt in een ruïne helemaal bovenaan op een berg. Al vlug wordt het duidelijk dat ik niet mee tot boven kan. Op flip flops lijkt dit geen goed idee. Suzette gaat alleen verder maar het duurt erg lang. Ik zie of hoor ze niet meer en ik ben blij als ik ze na meer dan een half uur in de verte terug zie verschijnen. De ruïne is blijkbaar geen toeristische attractie en van een pad dat ernaar toe loopt is helemaal geen sprake. Het was geen makkelijke opdracht. Om Castillo de Castell de Ferro te bereiken was het ploeteren door een brousse van hoog en prikkelend onkruid. Beneden wandelen we nog wat rond maar het dorp heeft niet zoveel te bieden en we vertrekken noordwaarts naar een volgende bestemming.

September 2018
L'Ampolla

L’Ampolla, een klein vissersdorp aan de Costa Dorada,  is onze volgende stop maar ook daar hebben we niet echt een bevredigende cache tocht. De cache die we gevonden hebben is trouwens ondertussen gearchiveerd. We nemen wat foto’s en we rijden verder. We beslissen om een klein ommetje te maken naar Andorra. We hebben nog tijd en willen het vakantiegevoel nog even aanhouden vooraleer we huiswaarts keren.