Geocachers on Tour

Frankrijk - 2016

Mei - Juni 2016
Montenach - Sierck les Bains

We wonen niet ver van het departement Moselle, dus af en toe rijden we richting Frankrijk om wat geocaches te gaan zoeken. Deze maand doen we dat in de buurt van Sierck-les-Bains en Montenach.

We beginnen met het rondje Rettel te fietsen dat bestaat uit 12 tradis. 

Enkele dagen later doen we twee circuits in de buurt van Montenach. Een ervan is Chemin de Bonheur met 18 tradis.

Deze streek van Frankrijk ligt vlakbij Luxemburg (Schengen)  en Duitsland (Perl) en is toch helemaal anders van sfeer. De dorpen zijn iets minder ‘netjes’ maar ze hebben meer charme dan in de buurlanden. De mensen zijn spontaner en de volkse sfeer bevalt ons wel. En gelukkig is er nog heel wat te geocachen 🙂

Juli 2016
Cattenom - Thionville
Preisch

In de buurt van Cattenom gaan we fietsen langs de Moselle en er liggen er heel wat richting Thionville. Ze zijn niet allemaal makkelijk te vinden maar dat kan de pret niet drukken. Ik geef er hier een aantal mee maar er zijn er een pak meer :

Véloroute : la dernière

Véloroute : tour en vue

Véloroute : la bibiche

Véloroute : la sablière

In juli gaan we ook nog wandelen in Preisch waar een cachetour ligt rond het golfterrein en Château Preisch. Vandaag is deze toer gearchiveerd. Er ligt nog wel een multi…die hebben we helaas nog niet zelf gedaan. Er rest ons dus enkel nog wat foto’s van de initiële toer.

November 2016
Aire sur la Lys

Tijdens het herfstverlof in November zijn we een paar dagen in Ieper maar we rijden ook wat verder over de grens om nog meer geocaches mee te pikken. Zo hebben we in Aire sur la Lys (departement Pas – de – Calais) een leuke toer gevonden die we met de fiets kunnen doen. 36 tradis plus bonus en dat was een hele klus om die op éen dag gedaan te krijgen. Ze waren niet allemaal makkelijk te vinden (sommigen helemaal niet) en de bonus hebben we niet meer kunnen doen wegens een fout in onze berekening en vroeg donker…
Nummer 1 blijkt ondertussen gearchiveerd dus hier nummer 2 :

Les eaux d’Aire

December 2016
Entrange - Oeutrange

Terug richting Moselle en leuke caches te doen in Entrange en Oeutrange…al zijn ze niet altijd makkelijk te vinden…

Chemin de Croix is een reeksje van 5 maar er liggen er nog meer in de buurt.