Geocachers on Tour

België - 2022

Februari 2022
Antwerpen

Van 22 tot 28 februari 2022 installeren we ons op de camperplaats Vogelzang in Antwerpen . We gaan er op zoek naar labcaches.
Antwerpen is mijn geboortestad en ik heb er gewoond tot mijn 40ste. Ik ken vele hoekjes en pleintjes en zelfs na 20 jaar blijft de stad voor mij weinig geheimen hebben. Maar . . . met onze labcache-toertjes is het een absolute herontdekking van ‘mijn’ stad. Echt zalig om op plaatsen te komen die ik nog wel ken van vroeger maar die ondertussen zo veranderd zijn (meestal ten goede) dat ik echt onder de indruk ben. Antwerpen heeft in al die jaren niet stil gestaan en vele wijken zijn opgewaardeerd met smaak, aandacht voor milieu en zeer kindvriendelijk.
We hebben in totaal zo’n 70 km gefiets in en rond het centrum en ik kan de labcaches alleen maar aanbevelen. Een uitschieter vond ik ‘Een wonderlijke miniatuurreis’ waar Elke Lemmens miniatuurtjes maakt in voetschrapers. Deze voetschrapers dateren nog uit de tijd dat mensen met paard en kar door de straten reden. Ze konden hun laarzen dan min of meer proper maken vooraleer ze naar binnen gingen.
De thema’s zijn gelinkt aan de bewoners die er wonen en wij vonden het echt origineel. Blij dat we via deze labcache konden kennismaken met de miniatuurtjes.