Geocachers on Tour

Frankrijk - 2017

April 2017
Givet - Revin

Fietsen op de Voie verte des Ardennes : zalig om te doen en natuurlijk zijn we naar hier gekomen omdat een aantal geocache owners een hele route hebben uitgestippeld van in totaal zo’n 130 km lang. Ze zijn opgedeeld in verschillende etappes en we beginnen in Givet met reeks A en eindigen in Revin met reeks B.  Een hotelletje in Givet is onze uitgangsbasis en de treinverbinding tussen de verschillende dorpen maakt het ons heel gemakkelijk. Een echte aanrader als je van fietsen, mooie landschappen en geocachen houdt.

GéoTrans Ardennes

Mei 2017
Moineville - Rombas

Schitterend weer en dat brengt ons weer op de fiets om onze favoriete hobby te gaan doen. We zetten onze cache-mobiel neer in Moineville (departement Meurthe et Moselle) en beginnen aan de Fil Bleu. 60 tradi’s waarvan we slechts 1 niet gevonden hebben.
Wel vinden we vandaag onze cache nummer 2000 🙂
Fil Bleu

Juni 2017
Thionville - Maizières-lès-Metz

Fietstoertje gemaakt tussen Thionville en Maizières-lès-Metz en uiteraard hier en daar een geocachke meegepikt. Ondertussen zijn er al een aantal gearchiveerd maar hier nog een paar op de route :

Les étangs bambou

Croix du grand jubilée

Les étangs : découvertes

Juli 2017
Monthermé

Weer een weekendje onderweg voor het vervolg van de Voie Verte des Ardennes. Reeksen C en D tussen Monthermé en Charleville-Mezières waren nu aan de beurt alhoewel we op dag 1 niet hebben gefietst wegens gietende regen. Dan maar in de buurt van Monthermé te voet op stap in de bossen. Niet dat we op die manier niet nat werden, maar tenminste bleven onze fietsen droog 🙂
Dag 2 en 3 was iets droger maar toch af en toe een bui net boven ons hoofd…Niettegenstaande het slechte weer toch een leuke driedaagse met een hotelletje in Monthermé…Klein, basic maar ruim voldoende voor addicted geocachers 🙂

GéoTrans Ardennes

Augustus 2017
Palavas - les - Flots
Salse le château

Als we op vakantie gaan naar Spanje (met de cachemobiel) stoppen we altijd even onderweg om  te rusten….en om rap hier en daar nog een geocachke mee te pikken. Dit jaar zijn we gestopt in Palavas-les-Flots waar we ook een namiddagje hebben rondgehangen om de benen te strekken, de buurt te verkennen, geocaches te zoeken en uiteindelijk terug met een frisse kop de auto in en verder richting Spanje.

Vlm à PLF

Op de autostrade richting Perpignan nog even gestopt in Salses le château. Van daaruit heb je een heel mooi zicht op het kasteel.

September 2017
Port la Nouvelle
Avignon

Tijdens de terugreis van Zuid Spanje naar Bollendorf willen we toch niet direct naar huis. Zo lang mogelijk in de vakantiesfeer blijven en we stoppen dit jaar in Port la Nouvelle (leuk maar verschrikkelijk veel wind) en Avignon. Het was ons eerste bezoek aan Avignon en wat een waw-stad. Hier hebben we echt genoten van de historische oude stadskern, wat rond gekuierd, iets gegeten…en besloten dat we hier zeker nog terugkomen. We vonden de stad zo mooi dat we eigenlijk bijna vergaten om ook een cache mee te pikken. Maar eentje hebben we gedaan…een pittige…niet gemakkelijk, maar knap gedaan !
Unguibus et Rostro

In Port la nouvelle hebben we een drietal caches gedaan maar dan gestopt wegens bijna weggewaaid 🙂

Le Canalet