Geocachers on Tour

Andorra - 2018

September 2018
Andorra

Andorra stond eigenlijk niet op ons programma. Maar toen we in Spanje vertrokken en klaar waren voor  2250 km terug naar huis te rijden leek het ons een leuk idee om nog wat extra kilometers mee te pakken richting Andorra. Ja, er lag een geocache, dus dat maakte het natuurlijk interessant, want in Andorra hadden we nog geen smiley op de kaart. Aangezien we drie dagen hadden uitgetrokken voor de volledige rit huiswaarts kon dit ommetje er gerust nog bij … En een smiley in een nieuw land is altijd meegenomen 🙂

Onderweg naar Andorra : Genieten van prachtige landschappen in de Pyreneeën

En dan rijden we Andorra binnen om in deze dwergstaat onze eerste geocache te gaan zoeken. Net over de grens parkeren we de auto en gaan we over een pittoresk bruggetje op zoek naar  Pont de la Margineda. Hij is leuk verstopt en mooi gemaakt.  De smiley voor Andorra is binnen 🙂 Er liggen nog een aantal andere caches in de buurt, maar dat is voor ons vandaag niet de bedoeling. We willen doorrijden naar de hoofdstad Andorra la Vella om er wat rond te wandelen  en tegen de avond proberen om in Zuid Frankrijk te arriveren om daar te slapen.

Andorra-la-Vella is voor ons een tegenvaller. De stad op zich ligt heel mooi te midden van de prachtige Pyreneeën maar er is niet veel te zien. Naast de zeer kleine en mooie oude stadskern is de rest verworden  tot een tax free winkelzone waar vooral parfumeries, elektronica-zaken en modewinkels je proberen te overtuigen van een al dan niet verantwoorde aankoop. Wij willen vandaag niet echt shoppen dus na een drankje,  een korte wandeling en een vlugge meepikker (Casa de la Vall) in het stadscentrum besluiten we richting Frankrijk te rijden. 

We stoppen nog in een aantal dorpjes met het idee om ook iets te eten vooraleer Frankrijk binnen te rijden. In het pittoreske Canillo kunnen we de cache  santa creu  nog loggen maar een tof restaurant vinden lijkt een pak moeilijker. De meesten zijn trouwens nog gesloten (het is nog geen 19.00 u) maar wachten lijkt ons geen goed idee. Het wordt heel donker en onweerachtig en we kennen de weg niet.  Dus toch maar beter doorrijden dan. Na enkele kilometers komen we inderdaad terecht in een onweer, zicht op nul en heel moeilijk rijden op de niet verlichte kronkelbaantjes in de Pyreneeën. Een dikke drie uur later steken we eindelijk de grens over richting Perpignan. Iets deftigs om te eten vinden we nu ook niet meer. Dan maar fastfood en slapen. Slapen doen we onderweg in onze cachemobiel (VW Caddy) waar we tijdens de vakanties de achterzetels uithalen en vervangen door een matrasje. Het is geen grote luxe, maar voor ons is het meer dan top om de drie dagen durende reis te overbruggen.