Geocachers on Tour

Frankrijk - 2020

Juli 2020
Strasbourg - Colmar
Rhone - Rijn kanaal

Vorig jaar hebben we een deel van het Rhone – Rijn kanaal gefietst vanaf Mulhouse in zuidelijke richting. Maar de Cycl’eau Pet reeks begint eigenlijk al net onder Strasbourg en dat stond dit jaar op het programma. Initieel wilden we meer dan 400 caches zoeken maar wegens een knie-blessure is dat niet gelukt. We hebben het iets rustiger moeten doen en we waren uiteindelijk tevreden met een kleine 200 caches. Net onder Strasbourg ligt eerst nog een andere reeks : Toujours tout droit.
40 caches die mooi onderhouden zijn en niet te moeilijk te vinden en dit over een lengte van ongeveer 11 km. 
De eerste dagen stonden we met onze camper in Kehl (net aan de overkant van de Rijn in Duitsland) en reden dus elke dag van daaruit naar het beginpunt van het kanaal. Daarna hebben we ons verplaatst naar Colmar om het tweede deel van de trail te kunnen doen.  Maar er blijven er nog een pak over…Tussen Kunheim en  Mulhouse ligt nog heel wat te zoeken maar dat is niet meer gelukt.  We komen hier waarschijnlijk dit jaar nog voor terug…beetje afhankelijk van de corona-reis-mogelijkheden. Wie graag foto’s ziet van de pittoreske dorpjes en steden kan gaan kijken bij onze camper-sectie.
Ik geef hier enkel de eerste mee van de lange reeks. Als je gaat kijken op de kaart zie je wat een indrukwekkende lijn je kan volgen via het kanaal…het lijkt niet te stoppen 🙂

170 la Cycl’eau Pet

De reeks van 170 (welke wij dus van boven naar onder hebben gedaan) wordt vervolgd door korte serietjes en behoren allemaal tot de groep Cycl’eau.
Op heel het parcours is relatief weinig aanwezig waar je iets kan drinken. We hebben dan (vooral door de hitte ook) af en toe het kanaal verlaten om iets fris te gaan drinken in een dorp. Ook daar soms een teleurstelling…Dan rij je vol hoop richting dorp zus of zo en blijkt er niets te zijn, of wel iets te zijn maar gesloten…
De keren dat het wel lukte was altijd een aangename break..even uitrusten op een terras met een drankje….zalig ! Daarna weer frisse energie om de cache-marathon verder te zetten 🙂

Augustus 2020
Franse Ardennen Matton et Clemency en omgeving

De kaart hiernaast laat de powertrail zien in de Franse Ardennen.
542 stuks plus hier en daar nog wat extra’s die niet tot de trail behoren. We wilden deze al heel lang doen en nu was het zover. Twee campings gekozen vanwaar we makkelijk de volledige toer konden doen. De eerste was in Matton et Clemency en de tweede in Montmédy. We hadden alles mooi uitgestippeld en het enige wat we nog konden wensen was mooi weer. Ik denk dat we iets te veel gewenst hadden want we zaten met temperaturen van meer dan 35 graden. Een ware hittegolf en dat zou wel eens een kleine hindernis kunnen zijn. Maar vol goeie moed begonnen we eraan…We vertrokken redelijk vroeg om de hitte toch nog wat voor te zijn maar vanaf 11 u werd het echt onhoudbaar. Ook onze drankvoorraad bleef niet koel. Telkens we in een dorp kwamen hoopten we op een café of toch minstens een klein winkeltje waar we iets konden kopen…maar helaas…de streek was niet echt rijk aan ‘commerce’ en meestal moesten we rond de middag stoppen omdat ofwel onze drank volledig op was ofwel zo’n temperaturen had bereikt dat het echt niet drinkbaar meer was.
Uiteindelijk hebben we van de 542 stuks er ongeveer 345 gedaan. Niet slecht maar niet compleet natuurlijk en dat willen we toch nog rechtzetten. Ons plan is om zo vlug mogelijk terug te komen en de resterende te doen bij iets aangenamere geocache-temperaturen 🙂

De toer zelf : Soms heel leuk fietsen met mooie landscapes maar soms ook redelijk druk op de departementale baantjes. Op bepaalde stukken sta je echt nipt op de zijkant om te loggen en razen de auto’s langs je heen.
De doosjes : Het is natuurlijk niet niks als je zo’n powertrail legt en als je dat dan ook nog eens helemaal alleen doet, dan wordt het onderhoud een zware klus. We hebben de eigenaar ontmoet bij cache nummer 1 (deze is in zijn voortuintje geplaatst) en hij heeft niet veel zin om de boel te onderhouden. Dat resulteert spijtig genoeg in heel veel ontbrekende doosjes. Heel wat geocachers voor ons hadden al een pak vervangen en wij hebben dat in de mate van ‘t mogelijke ook gedaan. Maar een degelijk onderhoud is echt dringend. Ik vrees dat anders binnen een jaar de toer niet meer bestaat.
Je kan kiezen waar je begint, het maakt niet zoveel uit.
Ik geef hier alvast nummer nul mee :  PT – GE