Geocachers on Tour

Nederland - 2020

Juni 2020
Goeree Overflakkee

Op 11 juni arriveren we met onze camper in Stellendam op het eiland Goeree Overflakkee. Het is onze eerste buitenlandse trip na de lockdown en bij onze  camperreizen onder Nederland 2020  kan je er meer over lezen.
Vorig jaar hebben we hier al redelijk wat geocaches gevonden maar er lagen er nog genoeg verspreid over het hele eiland om hier een tweede keer te komen. In totaal hebben we 450 km gefietst met een dagrecord van bijna 91 km. Voor ervaren fietsers misschien niet zo’n grote afstand maar voor een geocacher toch niet slecht als je bedenkt dat je dikwijls moet stoppen, zoeken en vooral vinden … Na meer dan 10 u hadden we ‘s avonds een lekker glaasje wijn verdiend 🙂

We hebben het hele eiland doorkruist van links naar rechts en van boven naar onder. We kunnen niet alle caches vermelden die we gedaan hebben. We hebben ons vooral geconcentreerd op tradis en enkele multis. Mysteries hebben we gelaten voor een volgende trip. Die willen we eerst thuis oplossen.
Bij de vele tradis zaten er hele leuke maar soms ook hele moeilijke. Vooral de reeks ‘Mooi uitzicht’ hebben we maar gedeeltelijk gedaan. Soms lagen ze te ver van het fietspad in the middle of nowhere en we wilden onze nieuwe fietsen niet te lang achterlaten op verlaten wegen….
Een reeks die een beetje verspreid ligt over heel het eiland maar wel de moeite is : de ambassadeurs. Sommigen zijn niet evident maar ze brengen je altijd wel naar een leuke plaats. Hier alvast eentje uit een hele reeks van Peterseli. 
Ambassadeur van Go : 1

Het Joods kerkhof in Dirksland ga je nooit vinden zonder te geocachen. Een bijzondere plaats.
Joodse Begraafplaats

Biephuisjes zijn enorm populair in Nederland. Ik heb ze daar ook voor de eerste keer gezien. En in sommigen ligt een cache…
dan wordt het nog leuker natuurlijk 🙂
Flips Biephuisje
Telephone

Ook mooi om te doen is de reeks Vlieger. 5 tradis en bonus. Snelle oppikkers aan een fietspad.

We hebben er meer dan 100 gaan zoeken. Het eiland heeft veel te bieden. Zowel voor geocachers als voor natuurliefhebbers. Voor de smileys die ontbreken zullen we misschien volgend jaar nog eens terugkomen. Eerst tijdens de koude winterdagen de mysteries proberen oplossen 🙂

Juli 2020
Schouwen Duiveland (Zierikzee)

Op 10 juli zijn we met onze camper weer richting Nederland vertrokken en dit keer was onze eindbestemming Zierikzee op het eiland Schouwen Duiveland.
Een cache die we dit jaar zeker wilden terug doen was The postman always locks twice in Renesse. We hadden de locatie vorig jaar wel direct gespot maar voor onze naam in het logboek te kunnen schrijven moesten we eerst nog een code zoeken…en dat bleek niet echt een simpele opgave. Een bord met letters aan de gevel van de brasserie aan de overkant moest ons leiden naar de code…Na wat zoekwerk ter plaatse hebben we echter moeten opgeven. Maar het raadsel fascineerde ons  en we hebben thuis verder gezocht naar een mogelijke oplossing en ook aan vrienden gevraagd om mee te helpen. Een jaar later dus met een rugzakje vol mogelijke codes terug naar Renesse…In eerste instantie bleef het logboek gesloten…dan maar uit frustratie iets gaan drinken aan de overkant in de brasserie en nog een aantal mogelijkheden ter plekke bekeken. De cache-eigenaar hadden we de week ervoor ook nog voor een extra tip gevraagd maar we hadden nog niets gehoord. Uiteindelijk  te rade gegaan bij een andere geocacher die ons wel kon helpen. Na heel veel mislukte pogingen ging eindelijk het logboek open en konden we onze naam vereeuwigen in het boekje. Het vreugdedansje dat we maakten omdat het eindelijk gelukt was vonden de muggles op het terras best amusant 🙂

Vanuit Zierikzee kan je naar Bruinisse fietsen waar je aansluiting hebt met Grevelingendam. Deze dam verbindt Schouwen Duiveland met Goeree Overflakkee en toevallig liggen hier op dat stukje land een aantal caches. De kabouterreeks was leuk om te doen. Eentje was gedesactiveerd maar de overige 8 hebben we allemaal gevonden.
Kabouter Koen

Aan de andere kant van de dam hebben we nog een aantal caches meegepakt op het eiland Goeree Overflakkee. De ambassadeur van GO – Leo Van Puyvelde bracht ons naar een leuk terras in Oude Tonghe.  Daar was het vorige keer marktdag en dus onmogelijk om muggle-vrij te loggen. Vandaag hadden we iets meer geluk. Terwijl we zelf iets nuttigden op het terras konden we ongemerkt de doos grijpen en loggen.
We hebben ook nog een aantal caches gedaan uit de reeks ‘Gewoon een mooi uitzicht’ en we hebben afgesloten met de cache Zicht op de sluizen van Oude Tonge. En dan fiets je tot op 7 meter van de cache om te merken dat er geen bruggetje is over het water en je dus eerst 10 minuten moet rondrijden om aan de juiste kant te geraken.
Het was weer leuk fietsen en geocachen in Nederland. Wanneer we terugkomen is nog niet gepland. Eerst staat Frankrijk op het programma…als het allemaal een beetje meevalt…want de corona cijfers blijken weer te stijgen…straks moeten we weer binnen blijven …