Geocachers on Tour

Duitsland - 2020

6 April 2020 - Ernzen

Corona verplicht ons om in ons kot te blijven maar gelukkig hebben we een grote tuin 🙂 Het gebied rond ons huis (Mullerthal in Luxemburg en Sudeifel in Duitsland) is zo uitgestrekt dat we zonder iemand tegen te komen een hele dag kunnen stappen.
Vandaag doen we dat in Ernzen.  Er liggen 3 traditionals en 1 mystery die we nog niet ontdekt hebben. We parkeren de auto aan het ons bekende Ernzerhof, in de buurt van de Liboriskapel, en gaan op stap.
We kiezen niet voor de gemakkelijkste weg naar de eerste (later zien we dat het simpeler had gekund)…maar onze klim wordt beloond met een hele leuke doos.
Ook de andere drie zijn stuk  voor stuk origineel gemaakt en het doet deugd om zo dichtbij huis zo’n leuke caches te vinden.
Na het loggen maken we nog een korte omweg via de Liboriuskapel. Een beetje nostalgie…ik ben er al zo dikwijls geweest…Maar het blijft leuk en het heeft mooie uitzichten op de andere kant van de Sûre in Luxemburg.

Mc Cache
Dat Perlt
Musicus
Gib mir die Kugel

10 april 2020
Bollendorf - Ferschweiler

Vandaag gaan we in de bossen van Bollendorf en Ferschweiler op zoek naar een multi.  Königsthron…een wandeling die we in het verleden al meermaals gedaan hebben maar deze multi zorgt voor nieuwe ontdekkingen. Doorheen de waypoints wordt een verhaal verteld over feeën en tovenaars  en de weg naar het eindpunt is een moeilijk maar heel leuk avontuur. Een aantal waypoints hebben we fout berekend maar door onze kennis van de streek geraken we toch in de buurt van de finale. Maar net niet. We hebben een spoilerfoto maar die brengt ons niet verder. We roepen de hulp in van de eigenaar en besluiten de dag erna een tweede poging te doen. Redelijk snel vinden we the place to be. Maar een diepe afgrond naast de plaats waar we de doos moeten vinden maakt ons onzeker. We wikken en wegen want natuurlijk willen we die doos…na zoveel kilometers stappen willen we toch de kers op de taart en onze naam vereeuwigen in dat logbook. Maar de massa’s bladeren die op de bodem liggen maken het zeer glad en dus ook gevaarlijk. We besluiten, met een gefrustreerd en triest gevoel, dat we het niet gaan doen. We hebben heel graag een smiley maar stel dat we uitschuiven … neen, dat is geen optie. Misschien komen we hier nog eens terug…en als de ondergrond minder glibberig is…wie weet 🙂

Königsthron

12 april 2020
Hüttingen bei Lahr

We blijven in de buurt wegens de Covid-19 obstakels en gelukkig moeten we niet ver zoeken naar een leuke toer. Die vinden we in Hüttingen bei Lahr. Er zijn 11 tradis en 1 bonus. Een heel leuke rondgang met een super originele maar toch wel moeilijke bonus. Toen we bij de bonus aankwamen hadden we geen idee dat we hier niet direct zouden vertrekken. Maar na geduldig zoeken en proberen konden we onze naam in het logbook schrijven.
ECA Runde