Geocachers on Tour

Belgie - 2015

Juni 2015
Durbuy, Barvaux, Bohon

Durbuy en omgeving zal je regelmatig tegenkomen als je hier wat rondsurft. Het is een beetje onze vast stek geworden als we én geocachen én genieten willen combineren. We hebben er een superleuke B&B gevonden die net buiten de drukke zone van Durbuy ligt, we hebben er een aantal heel gezellige restaurants ontdekt en het is HET uitgangspunt om er van ‘s morgens tot ‘s avonds met de GPS in de bossen op zoek te gaan naar geocaches. Er liggen heel veel leuke rondwandelingen met veel doosjes, er verdwijnen er ook regelmatig maar dan komen er weer nieuwe bij. Kortom, deze streek is redelijk onuitputtelijk.

November 2015
Vervoz

Vervoz zouden we niet ontdekt hebben mocht er geen cache gelegen hebben. Het is een klein gehucht dat behoort tot Clavier en ligt op de oude Romeinse wegen van Tongeren – Arlon. Het kasteel van Tornaco, de kapel Saint-Hubert, de omliggende boerderijen en de vijver vormen een mooi geheel en stralen een rust en een harmonieuze sfeer uit. Zo’n omgeving die een ‘waw’ moment crëert.
Wij waren er op een prachtige herfstdag…blauwe lucht en oranje landschappen. Zalig !

November 2015
Radhadesh (Petite Somme, Septon Durbuy)

In de buurt van Durbuy ligt het Château de Petite Somme welke al meer dan 30 jaar bewoond wordt door de Hare Krishna. Een oord van rust te midden van de mooie Ardennen. Er is veel te zien en te doen en de monniken, helemaal in zen, leiden je rond in hun kasteel.  Er is ook een winkel en een vegetarisch restaurant. Deze laatste vond ik persoonlijk wat kaal van inrichting, welke in schril contrast is met de warme sfeer die rondhangt in de rest van het domein. Maar smaken verschillen…meer info op hun site.

November 2015
Grand Houmart

Een klein gehucht net iets boven Tohogne gelegen. Een mooie wandeling met prachtige herfstkleuren. Gewoon genieten van de rust en de natuur…Meer moet dat niet zijn !

November 2015
Sinsin en Nettine

Twee kleine dorpjes niet ver van Marche-en-Famenne waar we meerdere geocache-toeren hebben ontdekt. Helaas zijn deze cache-toeren ondertussen gearchiveerd. Soms wil de cache-owner iets nieuws op een andere plaats doen of heeft hij/zij geen zin meer om nog onderhoud te doen. In je persoonlijke statistieken blijft zo’n toer nog zichtbaar, maar op de kaart kan je hem niet terugvinden. Op de foto’s hieronder zie je mij op de grond zitten in de hoop iets te vinden in de buurt van het rioolrooster…Een cache kan werkelijk ‘overal’ liggen…zoeken is dus de boodschap…
En een lieve boerderijhond kwam ons helpen om een cache te loggen…superlief beest.