Geocachers on Tour

Belgie- 2017

Januari 2017
Barvaux - Erezee - Marenne - Beausaint

Weer een weekendje in onze favoriete B&B La Lisère in Durbuy (Palenge) en de GPS brengt ons in diverse dorpjes in de buurt. We kennen de streek al redelijk goed en hebben al veel caches gevonden hier, maar er komen er toch nog altijd nieuwe bij…gelukkig maar 🙂
Hier een paar die op ons pad lagen :

Au bout de la ligne 12
La petite Rochoise
Erezee, le wagon manquante
Au bout de la ligne 3
Barvaux Centre

Februari 2017
Barvaux - Chantemelle - Etalle - Guirsch - Masbourg - Natoye

Deze maand zitten we weer veel in de Ardennen. Voor sommige bestemmingen moeten we niet overnachten aangezien de afstand in éen dag best te doen is. Zo doen we Chantemelle, Etalle en Guirsch telkens in éen dag en voor Barvaux, Masbourg en Natoye overnachten we weer in Palenge, Durbuy.

De tour in Natoye is ondertussen verdwenen, maar op bijna exact hetzelfde parcours ligt vandaag een nieuwe. Ik geef hier de link mee :

Entre Champignac et Florée

De tour heeft 45 caches en is 18 km lang…best een vermoeiende wandeling maar wel de moeite.

Bande de comics is ook een leuke tour, maar op het moment dat ik dit schrijf zijn de caches tijdelijk gedesactiveerd door de Afrikaanse varkenspest die de omgeving teistert. Eerst controleren dus of de tour terug is vrijgegeven.

In Guirsch is er le tour de Guirsch, leuke reeks met 15 caches plus bonus.

Uiteraard liggen er in deze regio’s nog vele andere caches. Op de geocache site kan je ze allemaal vinden 🙂

April 2017
Arlon en omgeving

In Arlon liggen redelijk wat geocaches maar ze zijn allemaal nogal ver uit elkaar..moeilijk om te voet te doen dus en met de auto rondhotsen vinden we niet zo leuk… Niettegenstaande de hoogteverschillen in de streek dan toch maar geprobeerd om met de fiets de stad en omgeving te verkennen. We hebben kleine plooibare e-bikes en dat is superhandig, maar als het echt heel erg stijgt komen ze net dat beetje kracht te kort en zijn de batterijen heel snel leeg. Maar het valt mee..het volledige parcours dat we die dag afleggen is goed te rijden en het is een vruchtbare dag 🙂

Hier enkele links :

Saint Bus

Le manteau partagé

Les bains de Saint Martinus

en meer … 🙂

Mei 2017
Barvaux - Givroulle - Ombret Rawsa

Uitstapje Ardennen en éen van de hoogtepunten van dit weekend was de powertrail Condroz in Ombret Rawsa. Helaas is de tour vandaag verdwenen. Spijtig…het waren meer dan 100 caches in een mooi gebied.
In Givroulle kan je nog wel enkele geocaches gaan zoeken in de vorm van een kleine tour waarvan de eerste In memorium is.

Oktober 2017
Clavier - Huy - Haversin - Heure

Elk jaar tijdens het herfstverlof gaan we eerst een paar dagen geocachen in de Ardennen om dan de tweede helft van de week af te sluiten in Vlaanderen. In de Ardennen doen we een stuk van het Ravel fietspad tussen Clavier en Huy. Sommigen zijn makkelijk te vinden, anderen blijven helaas verstopt. Maar het is een leuke fietsroute om te doen. Hier de eerste als je in Clavier vertrekt :

Eglise de Clavier Station

Vandaaruit zit je binnen de 5 minuten op het fietspad naar Huy.

In de buurt van Haversin ligt een leuk tourtje van ongeveer 7 km :

La Balade de la chapelle St Lambert

en in Heure heeft de syndicat de tourisme een geocachetour voorzien van 11 km en 24 caches + bonus. Mooie wandeling !

SI Heure 1

Oktober - November 2017
Zelzate - Kanaal Gent Terneuzen - Knokke

De tweede helft van de herfstvakantie verhuizen we van de Ardennen naar Vlaanderen. We doen eerst wat rondjes in Knokke en omgeving en daarna komt Zelzate en het kanaal Gent Terneuzen aan de beurt. Allemaal fietstochtjes en leuk om te doen.

In Knokke zijn er ondertussen alweer een aantal caches verdwenen maar de zwinreeks ligt er nog en is echt de moeite.

Aan het kanaal Gent Terneuzen en omgeving zijn een aantal toertjes met oppikkers. Leuk om te doen maar geen grote uitdagingen.

Langs het kanaal

Middenweg

In Zelzate ligt een hele mooie toer met een knappe bonus. Echt de moeite om deze mee te pikken.

Mietje Stroel