Geocaching en Camperreizen

ONZE PASSIE – ONS LEVEN – ONZE LIEFDE


M i j n  B l o g

 
 
 

ditjes en datjes

over

vanalles

en

nog wat

3 juli 2021 – Blog 6
Chausson 6040 . . . Eindelijk !

Eerst nog wat papiertjes in orde maken . . .

We hebben  na meer dan 8 maanden wachten eindelijk het verlossende telefoontje gekrgen dat onze Chausson 6040 bij de dealer geleverd is. We zijn op dat moment in Zuid Holland maar we gaan een dag vroeger naar huis zodat we onze huidige camper kunnen leegmaken en helemaal poetsen.
Het wordt een beetje een stress-week. Als we, zoals afgesproken,  onze 627 afleveren bij de dealer in Temse op dinsdag 22 juni, blijken de papieren van de nieuwe camper nog niet binnen te zijn. Geen nood zegt de verkoper, die papieren zullen ten laatste donderdag in België arriveren. We maken dus gelijk een afspraak om de nieuwe camper op te halen op 2 juli. Als de papieren donderdag arriveren dan zullen ze met taxi-post naar ons opgestuurd worden zodat we in Duitsland het nodige kunnen doen om het voertuig aan te melden. Maar op donderdag helaas geen postpakketje en ook op vrijdag krijg ik wederom slecht nieuws. De documenten blijven langer weg dan verwacht. Zaterdag komt er in België geen post dus er zit niets anders op dan te wachten tot maandag . . . maar dan heeft de dealer zijn sluitingsdag. De verkoper wil ons echter tegemoetkomen en gaat maandag kijken of de papieren er zijn. Rond de middag krijg ik het verlossende telefoontje. Aangezien ze per taxi-post misschien niet meer tijdig in Duitsland gaan geraken stel ik voor om ze op dinsdagochtend zelf af te halen.
Het wordt een race tegen de tijd : Ik vertrek in Bollendorf om 5 u ‘s ochtends en ben om 9.30 (file file file) in Temse. Om 13u heb ik een afspraak in Bitburg dus zonder al te veel pauze moet ik terug de andere kant. Om 12.30 u arriveer ik aan de KFZ Zulassingsstelle te Bitburg. Ik heb daar afgesproken met een man die inschrijvingen doet voor bedrijven maar die ook particulieren helpt en onze verzekeringsmakelaar heeft hem aanbevolen. Een godsgeschenk want sinds de pandemie zijn de wachttijden enorm opgelopen maar deze man kan ten alle tijden binnen en bovendien ontneemt hij je ook de ingewikkelde papieren afwikkeling. Ik geef alles af en mag de dag nadien alle documenten en nummerplaat terug ophalen. Vanaf nu is onze camper officiëel ingeschreven in Duitsland. We betalen hier ook BTW wat ons een kleine winst oplevert van 2 % aangezien de Duitse Mehrwertsteuer 19 % bedraagt ten opzichte van de 21 % in België.

Jippie Yeah . . . we gaan hem halen

Als we in Temse aankomen is het de bedoeling dat we uitleg krijgen van een medewerker die alleen maar instaat voor de afleveringen van de campers. We zijn een beetje benieuwd wie het zal maar we hopen vooral dat we iets meer uitleg gaan krijgen dan bij onze vorige dealer in Duitsland. We zijn aangenaam verrast dat het scenario veranderd is (te druk waarschijnlijk) want we gaan begeleid worden door Luigi, de technieker die onze camper heeft klaargemaakt . . . en . . . dat is toevallig ook de man die we kennen. Topkerel ! We weten dat we in goede handen zijn. Met een bangelijke gedetailleerdheid krijgen we meer dan 3 uur alles te horen over onze nieuwe camper. En dan is het tijd om naar huis te rijden 🙂
Een eerste keer in een integraal rijden zorgt toch voor de nodige zenuwen. Hoogte en lengte zijn hetzelfde maar de breedte is iets anders. De cabine is even breed als de opbouw (‘t is gewoon éen geheel) en tel daar dan nog de spiegels bij…toch wel even wennen ten opzichte van een semi-integraal.
In Antwerpen op de ring krijg ik al direct een vuurdoop : werken en smallere rijstroken en de gebruikelijke file. Eens de Antwerpse ring voorbij richting Hasselt voel ik dat het goed komt. De wagen rijdt heel zacht en het uitzicht door de enorm grote ramen die een integraal biedt is fantastisch.
We kunnen beginnen aan ons avontuur. Onze eerste trip zal midden juli zijn dus we hebben nog ruim de tijd om de camper bij ons thuis voor de deur van binnen en van buiten te keuren, in te richten en uit te testen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *