Geocaching en Camperreizen

ONZE PASSIE – ONS LEVEN – ONZE LIEFDE


M i j n  B l o g

 
 
 

ditjes en datjes

over

vanalles

en

nog wat

25 oktober 2020 – Blog 4
Een nieuwe camper ?

Opendeurdagen maken toch nieuwsgierig . . .

Op 17 oktober rijden we naar Antwerpen (met de gewone auto) want Suzette is jarig en ik wil haar verrassen met een etentje in het Pomphuis. Het is het laatste weekend dat de restaurants in België open zijn want twee dagen later zal alles weer sluiten. Corona blijft maar duren 🙁
Als we een dag later terug naar huis rijden beslissen we spontaan om even bij Alpha Motorhomes in Temse binnen te springen. Ze hebben opendeurdagen en neen, we willen niet echt een nieuwe camper, maar ja, de nieuwe modellen bekijken kan nooit geen kwaad en ja, die campers met aparte doucheruimte, dat steekt ons toch de ogen een beetje uit 🙂
Bovendien hebben wij in Duitsland voor Chausson geen dealer met een echte showroom (hooguit een 5-tal campers die buiten staan en dat is het) en we willen ook eens zien hoe het er dan bij een Belgische handelaar aan toe gaat.
De naam Alpha is ons niet volledig onbekend want éen van de techniekers heeft ons een paar maanden geleden uit de nood geholpen. Ik had namelijk een oproep gedaan in een campergroep op FB omdat er een kastje in onze camper een beetje los van de muur begon te komen. Bij onze Duitse dealer langs gaan was geen optie want het was vrijdagnamiddag en we wilden maandagochtend op vakantie vertrekken. Zou ik dus zo kunnen vertrekken of zouden we riskeren dat het kastje er onderweg helemaal afdondert (met meer schade tot gevolg). Een technieker van dit bedrijf heeft mij toen uit de nood geholpen. Ik ben wel even op zaterdag met de camper tot in Temse gereden maar dankzij hem konden we maandagochtend zonder zorgen vertrekken. Ik vond dit zo’n mooi gebaar . . . een onbekende die iemand helpt in nood . . . kom je niet elke dag tegen.
Toen we dus zagen dat zij opendeurdagen hadden vonden we het leuk om langs te gaan tijdens onze rit huiswaarts.
wordt vervolgd 🙂

Mooi, mooier, mooist . . .

En daar staan ze dan allemaal te blinken. De nieuwe modellen van verschillende merken. Een blikvanger die redelijk vooraan in de toonzaal stond was de Chausson 6040. Even binnengestapt en ik was redelijk onder de indruk. Dit integraal model is qua binnen-indeling eigenlijk een kopie van Chausson’s populaire model 640. Het enige verschil is dat de ene integraal is en de andere semi-integraal. Het was eigenlijk een beetje een coup de foudre maar goed, we waren hier eigenlijk niet om te kopen. Bovendien was dit een handgeschakeld model en toen we even met een verkoper praatten werd ons niet verteld dat er ook een automaat versie van bestaat.
De nieuwe 627 stond er ook en qua indeling was die niet zo veel verschillend van het model waar wij mee rijden. In de badkamer was wel een aanpassing gebeurd. De douche kon ditmaal gescheiden worden van toilet en lavabo door middel van een bewegende wand. Goed gevonden want het ontbreken van een scheiding stoorde ons eigenlijk in de onze. Maar door deze aanpassing zat het toilet niet meer goed. Heel weinig plaats, echt geen aangenaam gevoel.
We hebben ook een aantal campers bekeken die sowieso niet in ons budget passen maar kijken mag natuurlijk 🙂
Tijdens een drankje en een praatje met éen van de verkopers hebben we toch al eens gepolst wat we nog voor onze 627 zouden krijgen indien we bij hen een nieuwe zouden kopen. De overname prijs viel ons enorm mee.
Met deze informatie in gedachten reden we terug naar huis.
Thuisgekomen bleef die integraal 6040 maar door ons hoofd spelen. De ruimte die deze camper te bieden had ten opzichte van onze huidige was eigenlijk niet te vergelijken. We hebben gedurende een aantal dagen de voor- en nadelen van deze camper op een rij gezet, want ja, er waren ook nadelen : er was geen vast bed meer en dat was bij onze eerste aankoop toch wel een vereiste geweest en de garage was kleiner.
Daar stond wel tegenover dat we een grotere keuken hadden, een lounge-face to face, een aparte douche, een grote dressing en visueel een mooie look, ook vanwege het integraal effect.
We hebben nog een aantal dagen gewikt en gewogen en uiteindelijk beslist dat we nog eens tot bij Alpha zouden rijden om verschillende modellen te bekijken.  We wilden ook de 640 en de nieuwe 627 (ook al was die wc wat enger) nog eens terug zien. Voor ons was een gescheiden douche echt een pluspunt wat we bij aankoop van onze eerste camper fout hadden ingeschat. En de overnameprijs in gedachte maakte ons toch warm om eventueel over te stappen naar een nieuw model.
Bij Alpha hadden we dit keer een andere verkoper die ons vertelde dat de 6040 ook beschikbaar was in automaat versie. Na deze informatie is het eigenlijk snel gegaan. We waren alle twee zo verliefd op deze camper en nadat we er in de showroom meer dan een uur hadden ingezeten hebben we vrij snel beslist. Deze wordt het. Binnen iets meer dan een jaar zijn we alle twee met pensioen en gaan we echt veel reizen. Dan is dit het model dat we echt willen.
We bestellen onze camper eind oktober 2020 . . . maar het zal nog even duren vooraleer we hem effectief ook in ontvangst kunnen nemen.

Wachten, wachten en nog eens wachten . . .

UPDATE : In de loop van 2021 krijgen we regelmatig bericht dat de productie wordt uitgesteld 🙁

Onze camper is in eerste instantie voorzien voor levering eind maart 2021. Maar naarmate die datum nadert horen we dat Chausson pas zal leveren rond eind april. Nog wat later wordt het mei en nog later wordt het eind juni. Er zouden productie problemen zijn met het fiat chassis. Als we een beetje rondhoren en lezen dan blijken we niet de enigen te zijn. Er is een groot probleem met het tijdig aanleveren van campers wegens . . . u raadt het : corona.
Gelukkig hebben we onze 627 nog. Dat hadden we afgesproken met de verkoper. We konden met deze wagen rijden tot de andere leverbaar is. Natuurlijk willen we ook niet teveel kilometers meer doen met de oude maar de verkoper garandeert ons dat de overnameprijs niet wijzigt als de afgesproken kilometers overschreden worden.
Het worden een paar zenuwslopende maanden want wij hadden een grote reis gepland voor mijn 60ste verjaardag in juni . .. met de nieuwe camper. Maar die datums hebben we een paar keer moeten aanpassen. En we wilden met een nieuw voertuig ook niet onmiddellijk op vakantie naar het zuiden vertrekken. We wilden eerst een paar testritjes doen in de buurt voor het geval er een aantal kleine mankementjes zouden zijn.
Eind juni krijgen we eindelijk bericht dat onze nieuwe 6040 gearriveerd is in Temse. Op 2 juli mogen we hem gaan afhalen. Eindelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *