Always on the Road

België 2021

21 tot 25 april 2021
Rochefort

In de Ardennen hebben we nog nooit met de camper gestaan. Tot nu toe logeerden we altijd in de B&B van onze vrienden in Palenge (Durbuy). Dat was een beetje traditie. Maar sinds kort is de B&B overgedragen aan nieuwe eigenaars en zijn onze vrienden vertrokken naar Zuid Frankrijk om daar een nieuw leven te beginnen. Vanaf nu dus naar de Ardennen met de camper. Sinds kort mogen we eindelijk terug binnen in België en dat geeft een aangenaam gevoel. Ik voelde mij als Belg in het buitenland wonende een beetje uitgesloten 🙂 Met een negatieve test aan boord en een corona proof geëquipeerde camper wordt ons eerste adresje Rochefort op Camping Les Roches. Leuke camping die dicht tegen het centrum ligt. Rochefort oogt echter wat triestig. Corona is hier de grote boosdoener maar nu komt er nog bij dat de hoofdstraat volledig open gebroken ligt door wegenwerken. Het waarschijnlijk anders bruisende kleine stadje ligt er nu wat desolaat bij. Delivery services die ook op de camping komen zijn beperkt tot een pizzeria en zelf gaan afhalen met de fiets is niet echt een optie. We behelpen ons met af en toe een lekkere grilleke en we lijden geen honger 🙂
Leuke fietspaden in de buurt die ons door mooie landschappen leiden en we ontdekken nog een aantal leuke dorpjes in de buurt.  Geocachen staat uiteraard ook ons op programma en wie daar iets over wil lezen kan hier terecht.

7 tot 13 mei 2021
Bomal en omgeving

We hebben nog een paar dagen vrij en we hebben het voordeel dat we kunnen vertrekken vooraleer de feestdagen eraan komen. Hemelvaart en Pinksteren zijn zeer populaire dagen en wij zitten graag wat rustiger. We vertrekken dus op 7 mei en gaan terug naar huis op de dag van Hemelvaart. Zo maken we ook weer plaats voor mensen die alleen in deze periode kunnen reizen.
We hebben ditmaal voor Bomal gekozen en installeren ons op Camping International de Durbuy. De camping ligt tussen de Ourthe aan de ene kant en het fietspad dat Bomal met Barvaux en Durbuy verbindt aan de andere kant. We zijn aangenaam verrast op deze camping. Heel vriendelijke ontvangst, een leuke plaats en we kunnen bij hen op terras lekker eten of ze leveren aan je camper. Wij kiezen voor dat laatste. Hebben we drie keer gedaan en telkens top verzorgd en niet duur. 
De ligging naast het fietspad is voor ons heel interessant aangezien we van plan zijn om hier veel te fietsen (en te geocachen natuurlijk….zie onze pagina bij aldaar).
Het weer is niet fantastisch en we hebben af te rekenen met heel wat regen, maar we genieten van elk moment en als het zonnetje er dan toch eens doorkomt zijn we helemaal blij.
We fietsen naar Barvaux en Durbuy, twee plaatsen die we al kennen van vroeger, maar we fietsen ook naar de andere kant waar we leuke plaatsen ontdekken met als hoogtepunt het kasteel van Logne. Zeker met de donkere wolken geeft het geheel van de ruine een hele speciale sfeer. We gaan die dag ook voor het eerst ergens op een terrasje zitten. Zalig moment. Het is meer dan 5 maanden geleden dat we nog iets dronken op verplaatsing. In Durbuy hebben  we daarvoor bedankt. Daar was het verschrikkelijk druk, maar in het kleine dorpje Sy botsten we op een terrasje waar het heerlijk en vooral rustig vertoeven was.