Always on the Road

België 2021

21 tot 25 april 2021
Rochefort

In de Ardennen hebben we nog nooit met de camper gestaan. Tot nu toe logeerden we altijd in de B&B van onze vrienden in Palenge (Durbuy). Dat was een beetje traditie. Maar sinds kort is de B&B overgedragen aan nieuwe eigenaars en zijn onze vrienden vertrokken naar Zuid Frankrijk om daar een nieuw leven te beginnen. Vanaf nu dus naar de Ardennen met de camper. Sinds kort mogen we eindelijk terug binnen in België en dat geeft een aangenaam gevoel. Ik voelde mij als Belg in het buitenland wonende een beetje uitgesloten 🙂 Met een negatieve test aan boord en een corona proof geëquipeerde camper wordt ons eerste adresje Rochefort op Camping Les Roches. Leuke camping die dicht tegen het centrum ligt. Rochefort oogt echter wat triestig. Corona is hier de grote boosdoener maar nu komt er nog bij dat de hoofdstraat volledig open gebroken ligt door wegenwerken. Het waarschijnlijk anders bruisende kleine stadje ligt er nu wat desolaat bij. Delivery services die ook op de camping komen zijn beperkt tot een pizzeria en zelf gaan afhalen met de fiets is niet echt een optie. We behelpen ons met af en toe een lekkere grilleke en we lijden geen honger 🙂
Leuke fietspaden in de buurt die ons door mooie landschappen leiden en we ontdekken nog een aantal leuke dorpjes in de buurt.  Geocachen staat uiteraard ook ons op programma en wie daar iets over wil lezen kan hier terecht.

7 tot 13 mei 2021
Bomal en omgeving

We hebben nog een paar dagen vrij en we hebben het voordeel dat we kunnen vertrekken vooraleer de feestdagen eraan komen. Hemelvaart en Pinksteren zijn zeer populaire dagen en wij zitten graag wat rustiger. We vertrekken dus op 7 mei en gaan terug naar huis op de dag van Hemelvaart. Zo maken we ook weer plaats voor mensen die alleen in deze periode kunnen reizen.
We hebben ditmaal voor Bomal gekozen en installeren ons op Camping International de Durbuy. De camping ligt tussen de Ourthe aan de ene kant en het fietspad dat Bomal met Barvaux en Durbuy verbindt aan de andere kant. We zijn aangenaam verrast op deze camping. Heel vriendelijke ontvangst, een leuke plaats en we kunnen bij hen op terras lekker eten of ze leveren aan je camper. Wij kiezen voor dat laatste. Hebben we drie keer gedaan en telkens top verzorgd en niet duur. 
De ligging naast het fietspad is voor ons heel interessant aangezien we van plan zijn om hier veel te fietsen (en te geocachen natuurlijk….zie onze pagina bij aldaar).
Het weer is niet fantastisch en we hebben af te rekenen met heel wat regen, maar we genieten van elk moment en als het zonnetje er dan toch eens doorkomt zijn we helemaal blij.
We fietsen naar Barvaux en Durbuy, twee plaatsen die we al kennen van vroeger, maar we fietsen ook naar de andere kant waar we leuke plaatsen ontdekken met als hoogtepunt het kasteel van Logne. Zeker met de donkere wolken geeft het geheel van de ruine een hele speciale sfeer. We gaan die dag ook voor het eerst ergens op een terrasje zitten. Zalig moment. Het is meer dan 5 maanden geleden dat we nog iets dronken op verplaatsing. In Durbuy hebben  we daarvoor bedankt. Daar was het verschrikkelijk druk, maar in het kleine dorpje Sy botsten we op een terrasje waar het heerlijk en vooral rustig vertoeven was.

15 tot 18 juli 2021
Antwerpen

We willen met onze nieuwe camper een aantal korte testritjes doen om te zien of alles functioneert zoals het moet. Met een nieuwe camper komen er toch dikwijls wat kinderziektes de kop op steken en dan kan je maar best niet te ver verwijderd zijn  van je dealer 🙂
We kiezen Nederland als bestemming maar omdat mijn vader op 16 juli 89 jaar wordt gaan we ook een paar dagen naar Antwerpen. We installeren ons op de City Camping Linkeroever Antwerpen. Voorheen stonden we altijd op Camperplaats Vogelzang. Goedkoop maar afgeleefd en eigenlijk spijtig dat een stad als Antwerpen niet meer investeert in een mooie camperplaats. We hadden een promotiefilmpje gezien van deze vernieuwde City Camping (vroeger Camping De Molen) en het leek ons leuk om deze dan maar uit te proberen. Reserveren doe je online en vooraf  betalen ook. De prijs viel ons dik tegen. Voor één nacht met stroom en toeristenbelasting betaal je net geen 34 euro. Voor die prijs en een pak minder hebben we in Spanje al op mooie campings gestaan en dan krijg je er het goede weer en de prachtige Middellandse zee beelden gratis bij.
Een voordeel van deze City Camping is de regelmatige verbinding met rechteroever via de veerboot of de waterbus.
De camping zelf is heel gewoontjes. Je kan gaan staan waar je wil maar je brengt best een lange kabel mee. Als het druk is zijn de plaatsen in de buurt van de stroompaal bezet en heb je extra meters nodig om er te geraken. Het sanitair is verouderd maar redelijk proper. Het is iets beter staan als op Vogelzang maar het is zijn prijs absoluut niet waard.
Onaangenaam detail : Midden in de nacht hebben ondeugende jongeren een volledige blok van 8 stekkers  uitgetrokken. Om 3 u ‘s nachts ben ik terug gaan inpluggen . . . Dit kan uiteraard overal gebeuren en is geen ramp maar als het erg warm is moet de koelkast dit wel bekopen.
Na 2 nachten vertrekken we richting Nederland. We komen waarschijnlijk nog wel eens terug . . . het is mijn geboortestad en ik kom altijd graag terug . . . de campings die wat oubollig zijn nemen we er dan maar bij 🙂