Always on the Road

Nederland 2021

1 tot 8 april 2021
Zierikzee (Zeeland)

We hebben met onze camper stil gestaan van midden oktober tot nu. De Duitse regering hield/houdt ons erg kort en reizen was/is dus niet toegelaten. Ook in eigen land mogen we nergens overnachten en dat vinden we uiteraard een beetje raar. In onze buurlanden België, Luxemburg, Frankrijk en Nederland is er wel nationaal toerisme toegestaan maar bij ons waren ze duidelijk : Keine touristische Übernachtungen 🙁
In maart zagen we wel dat er massaal met het vliegtuig richting Mallorca werd gevlogen. Dat mag dus blijkbaar wel van Mevrouw Merckel . . . en daar hebben we het een beetje moeilijk mee. Regeltjes zijn dik ok maar ze moeten ze wel consequent uitvoeren.
We zijn toen een beetje stouter geworden en hebben onze favoriete camping in Zierikzee gecontacteerd met de vraag of we welkom waren. En dat waren we 🙂
Met onze gebruikelijke koffer aan desinfectiemateriaal, mondkapjes EN een negatieve PCR test zijn we veilig geland in Zierikzee op Camping Kloet.  Het is een kleine familiecamping en we voelen ons er veilig en thuis. Het is niet de goedkoopste plek en zeker met Paasdagen/weekends is het nog een tikje duurder maar het is onze eerste week dit jaar dus we kijken niet op een paar euro 🙂
Het was een week met zeer afwisselend weer. We hadden zon, regen, wind, hagel en jawel….ook sneeuw. Op de fiets zorgde dit af en toe voor minder aangename momenten maar we zijn er niet voor binnen gebleven.
‘s Avonds was het lekker genieten in een goed verwarmde camper met een heerlijk gevulde ijskast. Twee keer hebben we ook besteld voor delivery at ‘home’…Altijd fijn en een goed alternatief voor de horeca die natuurlijk nog altijd dicht is.
Ons weekje is voorbij gevlogen maar we waren super content om eindelijk nog eens op stap te zijn. Hopelijk duurt het niet al te lang voor we een volgend tripje kunnen plannen.

6 tot 19 juni 2021
Goeree Overflakkee (Zuid Holland)

We vertrekken deze maand terug naar Nederland omdat we met onze huidige camper niet te veel kilometers meer willen doen. Hij is namelijk al verkocht aan de dealer waar we ook de nieuwe camper besteld hebben. Normaal gezien had deze al geleverd moeten zijn maar éen of andere pandemie heeft er voor gezorgd dat de levertijden een beetje door elkaar werden geschud. We blijven dus nog maar even met ons huidig bakske rondrijden maar we willen de afgesproken kilometerstand toch min of meer respecteren.
Stellendam in Goeree Overflakkee vinden we een topplek om te vertoeven en het is niet al te ver. We staan op Camping de Vlugtheuvel waar we ook de twee vorige jaren onze toevlucht zochten. Zalige camping, niet duur, vriendelijke ontvangst en prima gelegen om van daaruit het hele Flakkee eiland rond te fietsen. Wat wil een mens nog meer ? 🙂
Uiteraard zijn we hier vooral om te geocachen (zie sectie aldaar) maar we genieten ook van de mooie fiestroutes doorheen het prachtige landschap en de pittoreske dorpjes. Onze favoriet is Goedereede. Het is eigenlijk een ‘stadje’ maar het heeft de charmes van een dorp. Zalig om er op een terrasje iets te drinken. We hadden deze twee weken om en bij de 30 graden en we zijn hier dan ook bijna elke dag even gestopt om een verfrissend drankje te nuttigen.
Heerlijk ook om voor de eerste keer sinds maanden terug op restaurant te gaan en een leuk adresje daarvoor is Zoet of Zout aan de Haringvliet. Mooi gelegen met zicht op het water en een goede keuken.  We hebben er ook mijn 60ste verjaardag gevierd. Simpel, met ons tweetjes, maar dat wilden we ook zo. 60 is maar een getal en ik wilde er niet te veel aandacht aan besteden. Ik ben het ondertussen alweer vergeten. Eeuwig jong…dat is wat telt…in het hart althans…:-)

18 tot 22 juli 2021
Goeree Overflakkee (Zuid Holland)

We waren eigenlijk nog maar kort geleden in  Stellendam maar omdat we met onze nieuwe camper nog niet te ver wilden rijden en vooral iets wilden uitkiezen wat we kenden zijn we weer op het mooie eiland terechtgekomen 🙂
Zoals altijd hebben we hier genoten van de heerlijke fietsroutes en ‘s avonds zijn we lekker gaan eten bij Zoet of Zout aan de Haringvliet. Spijtig genoeg zien we het restaurant er lichtjes op achteruit gaan. We hebben deze plaats 2 jaar geleden ontdekt en zowel de kwaliteit als de service waren top. Dit jaar vonden we de bediening veel slordiger, de porties minder afgewerkt en vooral de aperitieven zijn gehalveerd in hoeveelheid. Corona heeft het de horeca niet makkelijk gemaakt maar ik denk niet dat je op die manier de zaak gaat redden. Het blijft echter leuk om te dineren met zicht op het water. Als we volgend jaar terug in de buurt zijn geven we ze nog een laatste kans 🙂
Na enkele dagen Goeree Overlakkee rijden we iets noordelijker en gaan we een nieuwe regio ontdekken net op de grens van Noord-Holland.

22 tot 27 juli 2021
Aalsmeerderbrug - Roelofarendsveen - Hoofddorp

Na enkele dagen Goeree Overflakkee belanden we in Aalsmeerderbrug op een kleine camping. Ze zijn net begonnen en dat is te merken want niemand in de buurt heeft van de camping gehoord en er staan nergens aanwijzingen. Het is dus even zoeken maar na een tijdje vinden we de locatie. Camping Westeinder Vinkhoeve heeft een aantal camperplaatsen, een aantal tentplaatsen en een aantal houten chalets. Het is leuk gelegen al moet je wel even wennen aan de opstijgende vliegtuigen. Bepaalde uren gaat er om de paar seconden eentje in de lucht maar ik vermoed als je hier woont dat je ‘t na een tijdje niet meer hoort. De camping zelf is ok maar niet top. De plaatsen zijn niet echt heel groot en het sanitair is nieuw en proper maar niet handig. Je wordt op toilet helemaal nat als er naast jou tegelijkertijd iemand in de douche staat. Maar, zoals eerder gezegd, het is allemaal nog in wording en ik vermoed dat ze binnen een jaar de kleine mankementjes hebben weggewerkt.
De omgeving zelf heeft veel water, wat natuurlijk kenmerkend is voor Nederland.  Er zijn de Westeinder plassen waar het leuk fietsen is en waar je gezellig kan zitten kijken naar de bedrijvigheid van kleine bootjes. Het lijkt alsof iedereen hier z’n privébootje heeft. Maar eigenlijk zijn we hier vooral om te gaan geocachen met een gehuurde fluisterboot langs de tulpenroute in Roelofsarendveen.
Dit was voor ons weer een nieuw stukje Nederland dat ons aangenaam verrast heeft. We komen graag naar hier. De mensen zijn vriendelijk, de fietsroutes zijn de beste van Europa en velen van hun dorpen zijn pittoresk en supergezellig.