Always on the Road

Nederland 2021

1 tot 8 april 2021
Zierikzee (Zeeland)

We hebben met onze camper stil gestaan van midden oktober tot nu. De Duitse regering hield/houdt ons erg kort en reizen was/is dus niet toegelaten. Ook in eigen land mogen we nergens overnachten en dat vinden we uiteraard een beetje raar. In onze buurlanden België, Luxemburg, Frankrijk en Nederland is er wel nationaal toerisme toegestaan maar bij ons waren ze duidelijk : Keine touristische Übernachtungen 🙁
In maart zagen we wel dat er massaal met het vliegtuig richting Mallorca werd gevlogen. Dat mag dus blijkbaar wel van Mevrouw Merckel . . . en daar hebben we het een beetje moeilijk mee. Regeltjes zijn dik ok maar ze moeten ze wel consequent uitvoeren.
We zijn toen een beetje stouter geworden en hebben onze favoriete camping in Zierikzee gecontacteerd met de vraag of we welkom waren. En dat waren we 🙂
Met onze gebruikelijke koffer aan desinfectiemateriaal, mondkapjes EN een negatieve PCR test zijn we veilig geland in Zierikzee op Camping Kloet.  Het is een kleine familiecamping en we voelen ons er veilig en thuis. Het is niet de goedkoopste plek en zeker met Paasdagen/weekends is het nog een tikje duurder maar het is onze eerste week dit jaar dus we kijken niet op een paar euro 🙂
Het was een week met zeer afwisselend weer. We hadden zon, regen, wind, hagel en jawel….ook sneeuw. Op de fiets zorgde dit af en toe voor minder aangename momenten maar we zijn er niet voor binnen gebleven.
‘s Avonds was het lekker genieten in een goed verwarmde camper met een heerlijk gevulde ijskast. Twee keer hebben we ook besteld voor delivery at ‘home’…Altijd fijn en een goed alternatief voor de horeca die natuurlijk nog altijd dicht is.
Ons weekje is voorbij gevlogen maar we waren super content om eindelijk nog eens op stap te zijn. Hopelijk duurt het niet al te lang voor we een volgend tripje kunnen plannen.

6 tot 19 juni 2021
Goeree Overflakkee (Zuid Holland)

We vertrekken deze maand terug naar Nederland omdat we met onze huidige camper niet te veel kilometers meer willen doen. Hij is namelijk al verkocht aan de dealer waar we ook de nieuwe camper besteld hebben. Normaal gezien had deze al geleverd moeten zijn maar éen of andere pandemie heeft er voor gezorgd dat de levertijden een beetje door elkaar werden geschud. We blijven dus nog maar even met ons huidig bakske rondrijden maar we willen de afgesproken kilometerstand toch min of meer respecteren.
Stellendam in Goeree Overflakkee vinden we een topplek om te vertoeven en het is niet al te ver. We staan op Camping de Vlugtheuvel waar we ook de twee vorige jaren onze toevlucht zochten. Zalige camping, niet duur, vriendelijke ontvangst en prima gelegen om van daaruit het hele Flakkee eiland rond te fietsen. Wat wil een mens nog meer ? 🙂
Uiteraard zijn we hier vooral om te geocachen (zie sectie aldaar) maar we genieten ook van de mooie fiestroutes doorheen het prachtige landschap en de pittoreske dorpjes. Onze favoriet is Goedereede. Het is eigenlijk een ‘stadje’ maar het heeft de charmes van een dorp. Zalig om er op een terrasje iets te drinken. We hadden deze twee weken om en bij de 30 graden en we zijn hier dan ook bijna elke dag even gestopt om een verfrissend drankje te nuttigen.
Heerlijk ook om voor de eerste keer sinds maanden terug op restaurant te gaan en een leuk adresje daarvoor is Zoet of Zout aan de Haringvliet. Mooi gelegen met zicht op het water en een goede keuken.  We hebben er ook mijn 60ste verjaardag gevierd. Simpel, met ons tweetjes, maar dat wilden we ook zo. 60 is maar een getal en ik wilde er niet te veel aandacht aan besteden. Ik ben het ondertussen alweer vergeten. Eeuwig jong…dat is wat telt…in het hart althans…:-)