Always on the Road

Frankrijk 2023

Maart 2023
Frankrijk als doorreis naar Spanje

Op 1 maart vertrekken we in Bollendorf richting Spanje. We zijn 3 maanden thuis geweest en het kriebelt al even. Maar door vele thuiswerken en dokters/tandarts-bezoeken werd de startdatum af en toe naar voor geschoven.
Op 1 maart zijn we echt niet meer te stoppen. Bedoeling is op een rustig tempo doorheen Frankrijk te reizen, hier en daar nog een mooi dorpje mee te pikken en wat geocaches te zoeken en daarna in España zowel binnenland als kust te verkennen (en herkennen).
Onze eerste stop in Frankijk is Mirecourt. We waren hier ook al in November tijdens de retour-rit en het is een aangename plaats om een nachtje te verblijven. Voor onze volgende stop willen we eerst nog lans een pittoresk dorpje rijden waar we een labcache kunnen doen en daarna willen we overnachten in  St Trivier de Courtes maar zover komen we helaas niet.  Net voorbij Dijon merken we dat de ijskast het niet meer doet op 12V. Raar, want er komt wel stroom binnen als we rijden. We stoppen en checken de zekering. Oeps…niet zo’n leuke vaststelling. De zekering is compleet doorgesmolten. We nemen contact op met het bedrijf dat onze camper geupgraded heeft met zonnepaneel en lithium batterij want we hebben meer vertrouwen in hen dan in onze camperdealer. Niettegenstaande we op 600km afstand zijn van Wommelgem (waar zij gevestigd zijn) raden ze ons toch aan om de reis te onderbreken en eerst bij hen langs te komen. Zij kunnen het fixen (maar ook controleren of er niks ergs onderliggend aan de hand is) en we kunnen daarna zorgeloos reizen. We rijden dus terug naar het noorden richting Wommelgem en stoppen nog eerst in Couvin (Belgie) bij Brasserie Les Fagnes. Je kan er gratis overnachten op hun immens grote parking (zonder voorzieningen) en in ruil hebben ze graag dat je bij hen iets komt eten (niet verplicht). Maar we hebben honger en we moeten eten dus maken we gretig gebruik van dit aanbod. Simpele keuken maar lekker. We gaan vroeg slapen want de volgende ochtend willen we direct doorrijden naar Wommelgem.
In Wommelgem worden we direct verder geholpen en na drie uur staan we terug vertrekkensklaar richting Spanje. (de technische uitleg volgt later in een blog want is iets te complex om hier neer te schrijven. Belangrijkste is : het ding is gemaakt!).
We doen een eerste etappe en stoppen in Herbeumont (een Belgische camperplaats van Camping Car Park). De volgende dag rijden we verder naar Mirecourt (déjà vu, hier waren we net nog), vervolgens gaat het via Saint Trivier de Courtes, Privas tot in Casas de Pene, allen camperplaatsen van Camping Car Park (makkelijk en goedkoop). Ons initieel plan om hier en daar te geocachen laten we varen. Door de pech onderweg en het moeten terugrijden en daardoor 1200 km verspeeld beslissen we dat we liever ineens naar Spanje doorreizen. Dus na onze stop in Casas de Pene rijden we de volgende dag, 8 maart, Spanje binnen en installeren we ons in ‘s Agaro. Ik heb onderweg nog een verkoudheid opgedaan en we gaan aan de Costa Brava eerst een weekje rusten, genieten, genezen en lekker eten.