Geocachers on Tour

Frankrijk - 2021

31 augustus tot 3 september 2021
Pont de Vaux

Als we op 31 augustus voor 8 weken vertrekken richting Spanje willen we nog eerst een aantal geocache trails meepikken in Frankrijk. We kiezen daarvoor een aantal bestemmingen die uiteraard in de richting liggen van onze eindbestemming en een eerste stop is Pont de Vaux aan de Saône rivier. Hier ligt een trailtje langs het fietspad de Voie Bleue en in totaal zijn er zo’n 100 caches te vinden.
De eerste dag fietsen we van Port de fleurville richting Tournus en vinden we alle 52 caches die daar liggen. Ze zijn goed onderhouden en niet te moeilijk te vinden.
VB OO (richting Tournus)
De volgende dag beginnen we vol goede moed aan het tweede deel tussen Port de Fleurville en Maçon. We fietsen eerst naar het meest verre punt en willen van daaruit terugkomen. De eerste cache is niet te vinden, de tweede wel maar zonder doosje, de derde ook zonder doosje en in totaal hebben we op dit stuk zo’n 17 DNF’s. Logbookjes die verloren hangen in de takken in een verre staat van ‘versleten’ komen we ook tegen en dit deel is duidelijk op vele plaatsen gemuggled en vooral niet onderhouden.  Spijtig ook dat de geocachers net voor ons alles noteren als ‘gevonden’. Op 1 dag verschil kunnen deze caches niet allemaal verdwenen zijn. We vinden het triest dat sommige geocachers smileys belangrijker vinden dat het spel eerlijk te spelen, maar helaas is daar weinig aan te doen. Het geeft wel een fout signaal aan de owner want wie ‘gevonden’ zegt voor een ‘niet gevonden cache’ maakt eigenlijk de toer mee kapot.
VB 01 (richting Maçon)

4 tot 11 september 2021
Saintes Maries de la Mer en Arles
Camargue

In de Camargue ligt een grote trail (Trail Camarguais) met 188 te vinden doosjes en daarnaast ligt nog z’n kleine broertje (Mini trail Camarguais) met 22 stuks. De omgeving is dus goed voor meer dan 200 caches en daarom willen we hier een aantal dagen van onze vakantie doorbrengen. De grote toer is in totaal ongeveer 66 km maar als je de trail in stukken doet kom je natuurlijk aan veel meer.  Wij hebben hier in totaal meer dan 350 km gefietst en dat waren geen gemakkelijke kilometers. Het grootste stuk van de trail gaat over een hobbelig zandpad en de rest gaat over betonbaantjes die al al in even slechte staat zijn. We hebben zelfs ons initieel verblijf op de camping verlengd omdat we ze in de voorziene 3 dagen niet gedaan kregen. Het grootste deel hebben we afgewerkt vanuit Saintes Maries de la Mer en het laatste stuk hebben we gedaan vanuit Arles. Op heel de toer ligt welgeteld éen brasserie  waar je kan bijtanken…en als het meer dan 30 graden warm is, dan is dat heel welkom. Brasserie Salicornes in Villeneuves – Arles heeft een zalig terras waar je onder de bomen iets kan drinken of iets eenvoudig kan eten.
Moe maar fier hebben we wel heel de toer afgewerkt. Spijtig van een paar DNF’s maar al bij al een mooi resultaat 🙂