Always on the Road

Frankrijk 2021

31 augustus tot 3 september 2021
Pont-de-Vaux

Op 31 augustus is het eindelijk zover. Met onze nieuwe camper vertrekken we voor ongeveer 8 weken door Frankrijk en vooral Spanje. In Frankrijk hebben we een paar geocaching trails gepland (Zie bij geocache bestemmingen voor meer details) en in Spanje willen we vooral chillen na een redelijk ‘stress’ jaar.
Het was trouwens tot een week voor ons vertrek nog altijd afwachten of onze reis kon doorgaan. Vanaf juli (de maand van de aankoop van onze nieuwe camper) hadden we problemen met de accu’s, de dynamo, de onderlinge elektronische verbinden enz enz…(ik ga er gedetailleerd over schrijven in een volgend blog).
Het is nog niet voor 100 % opgelost maar we kunnen op een veilige manier reizen en in november wordt het euvel hopelijk definitief opgelost.  Het blijkt een ‘mysterieus elektronica probleem’ te zijn wat niet veel voorkomt…
Onze eerste stop is Pont de Vaux waar we een plaatsje vinden op Camping Aux Rives du Soleil. Het beheer is in handen van Nederlanders en dat merk je ook aan de klanten. Ik denk dat we,  samen met één verloren Fransman,  de enige niet Nederlanders waren. Voor ons was het een goede doorreis camping, niet meer, niet minder.
We hebben drie dagen gefietst langs de Voie Bleue aan de Saône rivier en zijn dan verder vertrokken naar het zuiden.

3 tot 4 september 2021
Valvignères

We rijden vanuit Pont de Vaux iets verder door naar het zuiden en stoppen in een verloren wijndorpje waar we na een aantal smalle weggetjes een heel rustige camping vinden.
Camping Le Colombier behoort toe aan de gemeente en s’ avonds komt Meneer Yves ontvangen. Heel vriendelijke man die de tijd neemt voor een gezellige babbel.
De camping is verouderd maar het heeft z’n charmes. Er is zelfs een zwembad, een soort Intex model, maar het doet wat het moet doen . . . je kan erin zwemmen.
In de namiddag wandelen we  een beetje rond in het dorp en ‘s avonds gaan we eten in het enige restaurant dat het dorp rijk is. Auberge de l’Helvie bij Coco en Ricou is een gemoedelijke plaats waar ook de locals ‘s avonds hun biertje komen drinken. Coco en Ricou komen zich even voorstellen en we genieten van de sfeer maar het eten kon beter. Het is heel basic en de kwaliteit kon iets meer zijn…maar goed…we zijn op reis en we zijn in een goede stemming en we weten dat het niet altijd top kan zijn 🙂
We blijven hier slechts 1 nacht en reizen ‘s morgens verder door naar Zuid Frankrijk.

4 tot 11 september 2021
Saintes Maries de la Mer en Arles
Camargue

Onze laatste stop in Frankrijk is Camargue. We zijn hier ook weer om een powertrail geocaching te doen maar we zijn ook benieuwd naar de natuur want Camargue is bekend voor zijn in het wild levende witte paarden, de stieren en de flamingo’s.
We zijn eigenlijk niet zo onder de indruk. En de ‘in het wild’ levende paarden moet je echt met een korrel zout nemen.  Je ziet inderdaad honderden paarden maar ze zijn allemaal ingezet voor de toerist. Ze leven niet in het wild want hun terrein is afgebakend en op elke hoek van de straat of een natuurweg zie je wel een gids met een horde toeristen achter zich die persé op zo’n paard moeten gezeten hebben. De meesten zitten dan nog met hun smartphone in de hand op het paard…echt spijtig dat ze die niet in een mandje moeten gooien alvorens ze het paard beklimmen…maar goed…dat hoort bij de moderne tijd zeker ?
We verblijven eerst op Camping Clos du Rhone in Saintes Maries de la Mer. Het is een zeer grote familiecamping met directe toegang tot de zee en niet al te ver weg van het overdrukke centrum. Na een aantal dagen verplaatsen we ons naar Arles omdat we van daaruit onze geplande fietstoer beter kunnen afwerken. Camping l’Arlesienne  is een beetje het tegenovergestelde van de vorige. Het is rustig gelegen en de mensen zijn hier ook veel stiller dan in Maries/Mer.  Hier blijven we twee nachten en we gaan ook heel even in historische stad Arles. En dan is het bye bye France…Spain here we come 🙂