Always on the Road

Frankrijk - 2019

7 - 13 augustus 2019
Mulhouse

Twee weekjes Frankrijk op het programma en we starten in Mulhouse. Niet zozeer voor de stad zelf maar vooral voor het grote aantal geocaches die er te vinden zijn langs het kanaal Rhône Rijn…Onze hobby doet ons dus stranden op deze plek 🙂
We verblijven er op Camping de l’Ill. Deze is goed gelegen en niet te ver van het centrum maar qua infrastructuur en ‘faciliteiten’ is er nog werk aan de winkel. Ik heb gelezen dat het nieuwe eigenaars zouden zijn en de camping heeft zeker potentieel…maar momenteel is het nog niet top. Bovendien staan we op een plek waar geen gras meer groeit en bij regen is dat één grote modderpoel . . . Nu ja . . . het jonge team is supervriendelijk en dat op zich vind ik altijd al een pluspunt.
Naast het vele geocachen gaan we ook het historische stadscentrum bezoeken. Maar behalve het mooie Place de la Réunion en de aanpalende straatjes kan de stad ons niet echt boeien. We bezoeken wel het museum “Cité de l’Automobile” waar een bijzonder indrukwekkende collectie oude wagens te bezichtigen is. Als je van oldtimers houdt is dit alleen al een bezoek aan de stad waard.

Cité de l'Automobile in Mulhouse

13 - 19 augustus 2019
Lac Leman

Onze tweede vakantieweek in Frankrijk brengt ons in Messery, een klein dorpje aan Lac Leman, bij velen beter gekend als het meer van Genève. Het overgrote deel van dit meer ligt aan Zwitserse oevers maar op een lengte van ongeveer 50 km ligt het meer op Frans grondgebied. Dat merken we vooral aan de prijzen. Steek je de grens over naar Zwitserland dan betaal je een pak meer (4,5 Euro voor een bol ijs vind ik lichtelijk overdreven).
Aan de Franse zijde bezoeken we het middeleeuwse Yvoire en in dit authentieke dorpje is het gezellig kuieren in de smalle straatjes. Heel toeristisch, dat wel, maar overal waar het mooi is ben je helaas niet alleen 🙂
We verblijven met onze camper op Camping Relais du Leman in Messery. Redelijk duur voor wat ze bieden en bovendien betaal je 20 euro dossierskosten als je reserveert. Als je al een voorschot betaalt vind ik die extra kost echt onnodig. Ook het sanitair vinden we niet echt proper. Ze komen wel elke dag met een karcher, maar die spuit gewoon het vuil van de ene kant naar de andere kant. Er komt geen vod aan te pas en de haren in de douches zijn echt niet meer te tellen. Maar de triestige camping kan onze vakantie niet bederven 🙂
We hebben een zalige week aan het meer en de tijd gaat vlug…veel te vlug…

19 - 21 augustus 2019
Villey-le-Sec

Op de terugweg stoppen we nog in een klein dorpje vlak bij Toul waar we nog twee nachtjes blijven alvorens terug naar Bollendorf te rijden. We vinden er een leuke camping in Villey le Sec waar we vele mensen ontmoeten die van het zuiden komen en hier nog een laatste rustpunt zoeken.
De camper mag even rusten tot midden september. Voor ons iets minder rust . . . onkruid in de tuin, het gras maaien, het huis poetsen en een beetje werken . . . Maar dan beginnen we aan onze reis naar Zuid Spanje. Soon !