Geocachers on Tour
ADVENTURE LAB CACHES
Sinds we begin 2022 de Adventure Lab Cache ontdekt hebben zijn we absoluut fan. Het is een fantastische manier om in dorpen en steden de belangrijkste plekken te ontdekken via deze manier van cachen. Je hoeft geen doosjes te zoeken maar vragen te beantwoorden. In de omgeving van vele muggles is dit een voordeel.
Wat heb je nodig : een Adventure labcache wordt gespeeld met je geocache account. Je hoeft dus geen apart account aan te maken. Je moet wel de app ‘Geocaching Adventure lab’ downloaden, inloggen met je bestaande account en je kan beginnen.
Spelregels : De meeste adventure lab caches bestaan uit 5 waypoints, al dan niet in volgorde te lopen. Je kan de vraag pas ontgrendelen als je binnen een bepaalde afstand bent van het waypoint. In de meeste gevallen is dit 20 meter (vrij te bepalen door de owner van de labcache). Je moet dus fysiek aanwezig zijn om de vraag te kunnen lezen. Heb je de vraag juist beantwoord, dan kan je naar een volgend waypoint. Heb je ze alle 5 correct beantwoord dan heb je de adventure cache voltooid en kan je een beoordeling geven en iets schrijven over je ervaringen.
Je hebt verschillende thema’s zoals geschiedenis, aardrijkskunde, cultuur, muziek, enz…
In de meeste gevallen (die hebben ook onze voorkeur) is het antwoord ter plaatse te vinden. De interessantste zijn voor ons diegenen waar de vraag betrekking heeft op het thema. Maar dat is helaas niet altijd het geval. Soms krijg je een vraag die absoluut niets te maken heeft met het item waar je staat. Je staat bijvoorbeeld voor een historisch gebouw maar de vraag luidt hoeveel banken er op het plein staan. Iets meer originaliteit zou welkom zijn. In sommige gevallen heb je zelfs het internet nodig om de antwoorden te vinden. Met de vreemde talen is dat ook niet altijd evident. In Spanje alleen heb je grote verschillen tussen het Catalaans en het Spaans. Met Google Translate kom je heel ver maar de antwoorden moeten ook in de juiste schrijfwijze ingevoerd worden en daar gaat het al eens mis. Enkelvoud, meervoud, een accent, een streepje . . . allemaal reden genoeg om een antwoord als fout te bestempelen. Het zorgt soms voor de nodige frustratie maar we geven niet snel op. De vreugde is altijd groot als we toch het juiste kunnen ingeven
Hieronder onze voltooide labcaches. De lijst wordt groter en groter 🙂