Onze Chausson 6040 … Eindelijk

chausson 6040

Eerst nog wat papiertjes in orde maken

We hebben na meer dan 8 maanden wachten eindelijk het verlossende telefoontje gekregen dat onze Chausson 6040 bij de dealer geleverd is. We zijn op dat moment in Zuid Holland maar we gaan een dag vroeger naar huis zodat we onze oude camper kunnen leegmaken en helemaal poetsen. Het wordt een beetje een stress week. Als we onze 627 afleveren bij de dealer op dinsdag 22 juni blijken de papieren van de nieuwe camper nog niet binnen te zijn. Geen nood zegt de verkoper, die papieren zullen ten laatste donderdag in België arriveren. We maken gelijk een afspraak om de nieuwe camper op te halen op 2 juli. Als de papieren donderdag arriveren dan zullen ze met taxi-post naar ons opgestuurd worden zodat we in Duitsland het nodige kunnen doen om het voertuig aan te melden. Maar op donderdag helaas geen postpakketje en ook op vrijdag krijg ik slecht nieuws. De documenten blijven langer weg dan verwacht. Zaterdag komt er in België geen post dus er zit niets anders op dan te wachten tot maandag….maar dan heeft de dealer sluitingsdag. De verkoper wil ons echter tegemoetkomen en gaat maandag kijken of de papieren er zijn. Rond de middag krijg ik te horen dat  de documenten gearriveerd zijn. Aangezien ze per taxi-post misschien niet meer tijdig in Duitsland gaan geraken stel ik voor om ze op dinsdagochtend zelf af te halen. Ik vertrek in Bollendorf om 5 uur en ben om 9.30 (file file file) in Temse. Om 13u heb ik een afspraak in Bitburg met een man die ons gaat helpen met de aanmelding/invoer in Duitsland. Het wordt een race tegen de tijd maar ik ben gelukkig om 12.30 u aan de KFZ Zulassingsstelle te Bitburg.  Sinds de pandemie moet je online een afspraak maken en daar zit nogal wat wachttijd op, maar onze verzekeringsmakelaar heeft de naam doorgegeven van een man die inschrijvingen doet voor autohuizen maar af en toe ook particulieren helpt. Deze man is een geschenk uit de hemel want hij heeft geen wachttijden en hij weet ook precies welke papiertjes je nodig hebt en dat blijken er heel wat te zijn. We geven alle benodigde documenten af en de volgende dag krijgen we alles terug en is onze nieuwe camper officieel ingeschreven op Duitse bodem. We betalen ook de btw want die hebben we in België niet moeten betalen. We doen hierdoor een kleine winst van 2 % aangezien de Duitse Mehrwertsteuer 19 % bedraagt ten opzichte van 21 % in België.

Jippie yeah...we gaan hem halen

Als we in Temse aankomen is het de bedoeling dat we uitleg krijgen van een medewerker die alleen maar instaat voor de afleveringen van campers. We zijn een beetje benieuwd wie dat gaat zijn maar we hopen vooral dat we meer uitleg gaan krijgen dan bij onze vorige dealer in Duitsland. We zijn aangenaam verrast dat het scenario veranderd is (te druk waarschijnlijk) en dat we de uitleg zullen krijgen van Luigi, de technieker die onze camper heeft klaargemaakt . . . en . . .  dat is toevallig ook de man die we kennen. Topkerel ! We weten we dat we in goede handen zijn. Met een bangelijke gedetailleerdheid krijgen we meer dan 3 uur alles te horen over onze nieuwe camper. En dan kunnen we naar huis rijden.
Een eerste keer met een integraal rijden zorgt toch voor de nodige zenuwen. Hoogte en lengte zijn hetzelfde maar de breedte is iets anders. De cabine is even breed als de opbouw (‘t is gewoon 1 geheel) en dat is toch verschillend ten opzichte van een semi-integraal. En de spiegels moeten er ook nog bijgeteld worden . . . toch een pak breder dus. In Antwerpen op de ring krijg ik al direct een vuurdoop : werken en smallere rijstroken en file. Eens de Antwerpse ring voorbij richting Hasselt voel ik me goed. De wagen rijdt heel zacht en het uitzicht door de enorm grote ramen die een integraal bieden is fantastisch. We kunnen beginnen aan ons avontuur. Onze eerste trip zal midden juli zijn dus we hebben nog ruim de tijd om de camper bij ons op de oprit van binnen van buiten te keuren, in te richten en dingen uit te testen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een nieuwe camper ?

Opendeurdagen maken toch wat nieuwsgierig . . . Op 17 oktober 2020 rijden we naar Antwerpen want Suzette verjaart en ik wil haar verrassen met

Read More »